Κοντονής: Βαριά εκλογική ήττα , όχι στρατηγική

“Υπήρξε μια βαριά εκλογική ήττα, όχι στρατηγική καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πυλώνας των προοδευτικών δυνάμεων αλλά τώρα δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει τις λιγότερες ευθύνες, υπήρξαν προβληματικές συμπεριφορές που εξέπεμπαν αλαζονεία και αμετροέπεια γεγονός που καταδείχθηκε από τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν οι πολίτες”, αυτό δήλωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Ο κ. Κοντονής τόνισε πως δεν ήταν μόνο ο Πολάκης ο οποίος ενώ ήταν εργατικός και από τους πιο αποδοτικούς και αδίκησε τον εαυτό του αλλά υπήρξαν -όπως είπε και άλλες συμπεριφορές που έχουν ενοχλήσει το εκλογικό σώμα.

Αναφερόμενος στο θέμα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε ορθή κίνηση την επιστολή Καλογήρου προς τον πρόεδρο της ΝΔ: “πρέπει να μείνουμε στην επιστολή Καλογήρου που βάζει τα πράγματα στη διάσταση της εξεύρεσης συναινετικής λύσης και ελπίζω και πρέπει να ανταποκριθεί και η ΝΔ καθώς μια τέτοια λύση θα είναι ότι καλύτερο για τη Δικαιοσύνη” τόνισε ο κ. Κοντονής ο οποίος πρόσθεσε πως στην περίπτωση άρνησης της -αν και όπως είπε δεν πιστεύει πως θα αρνηθεί- η κυβέρνηση θα εξετάσει το περιεχόμενο της άρνησής της.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και ερωτηθείς αν υπήρξαν λάθος χειρισμοί ο κ. Κοντονής είπε: “Όταν έστειλα την υπόθεση για προκαταρκτική εξέταση είχα πει ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτό της Siemens την στιγμή που είχε ανοίξει ο φάκελος σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη χώρα μας και είχαν εμπλακεί χιλιάδες γιατροί και ενδεχομένως και πολιτικά πρόσωπα: “δυστυχώς -σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα που διερευνώνται από την δικαιοσύνη- υπάρχει πρόβλημα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών γι αυτό και προτείναμε την αλλαγή του άρθρου 88 για να μην υπάρχει πολιτική ομηρία. Η κυβέρνηση δεν είχε καμία εμπλοκή για τα πολιτικά πρόσωπα, για κάποια ήδη η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί για τους άλλους συνεχίζεται η έρευνα, δεν είναι δυνατόν να πούμε εμείς αν θα αρχειοθετηθεί ή όχι, αυτή είναι δουλειά των εισαγγελικών λειτουργών.

Διαβάστε επίσης