Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στον Ευαγγελισμό – Γεμίζουν οι ΜΕΘ

Το 90% των ασθενών που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι

Ο Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου  Ευαγγελισμός, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο και  τις νοσηλείες με περιστατικά κορωνοϊού.

«Έχουμε δώσει μέχρι στιγμής 84 κρεβάτια για κοινή νοσηλεία covid και 32 κρεβάτια ΜΕΘ – covid. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στα κρεβάτια που έχουμε δώσει και ίσως τις επόμενες ημέρες να αναγκαστούμε να ανοίξουμε επιπλέον 50 κρεβάτια για απλή νοσηλεία κοροναϊού και αντίστοιχα κρεβάτια ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ΑΝΤ1 πρόσθεσε «αυτά τα κρεβάτια χάνονται για τα non – covid περιστατικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο».

«Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε δραματικά την πανδημία παγκοσμίως και αναγκαζόμαστε να ξαναθυμηθούμε σκηνές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», τόνισε ο διευθυντής.

«Αυτοί που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό το 90% είναι ανεμβολίαστοι. Αυτή την στιγμή έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται οι παραγωγικές ηλικίες και έχουμε περάσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, 60 ετών και άνω. Αυτό που έγινε είναι ότι οι νεαροί έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», κατέληξε ο κ. Μπουλμπασάκος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα