Ξανά στο εδώλιο ο Άκης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με ακόμα 18 άτομα, θα βρεθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στη δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι, πλην του Νίκου Ζήγρα, εξάδελφου του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε ήδη ομολογήσει στον ανακριτή την ενοχή του. «Σ’ αυτή την υπόθεση που μ’ έχει εμπλέξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ζητώ συγγνώμη απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και την επιείκεια και κατανόηση του δικαστή», δήλωσε ο κ. Ζήγρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε: «Αρνούμαι απόλυτα το κατηγορητήριο με το οποίο συστηματικά επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να ξεπλυθούν χρήματα μετά από δήθεν δωροδοκία του υπουργού Εθνικής Αμύνης. Διετέλεσα υπουργός επί 6 χρόνια, έκανα το καλύτερο για να μην υπάρχουν κατηγορίες, όπως αυτό το κατάπτυστο κατηγορητήριο». Ακόμα, ζήτησε την αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, λέγοντας «εμένα ζητούσαν και συνέλαβαν τη γυναίκα μου».

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο -ανώτατο όριο προφυλάκισης- για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Α.Ι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα