Ξεκίνησε η «μάχη»

Με ηχηρές απουσίες, αλλά και… αναπάντεχες παρουσίες υπέρ της ΕΠΟ παρουσίες πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν η ΕΠΣ Ηρακλείου και ΕΠΣ Κιλκίς σε βάρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Με αυτά (τα ασφαλιστικά μέτρα) η πλευρά του Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος ήταν και μάρτυρας, ζητά να κηρυχθεί έκπτωτη η νυν διοίκηση της ΕΠΟ και να οριστεί προσωρινή που θα οδηγήσει στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε διάστημα περίπου ενός μήνα.

Στο πλευρό της ΕΠΟ πέραν των 43 Ενώσεων (όπως αναμενόταν) τάχθηκαν και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης που παρενέβησαν στη διαδικασία. Η στάση των Αρκάδων αν μη τι άλλο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αφού οι δύο μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ είναι σε ανοιχτή κόντρα με την ΕΠΟ για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τις δηλώσεις μετά από αυτόν των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη. Αντίθετα, επίσης μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι στη διαδικασία δεν παραβρέθηκαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ατρόμητος, σε αντίθεση τα όσα περίμεναν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στον αντίποδα, μάρτυρας στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των δύο ΕΠΣ ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης ενώ παρέμβαση υπέρ των δύο ΕΠΣ έκανε και ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε 14 ποδοσφαιριστές που αιτήθηκαν να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο.

Στην αρχή της διαδικασίας οι δικηγόροι της ΕΠΟ υποστήριξαν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι νωπό, δεν μπορεί να καθυποταγεί η πλειοψηφία στις ορέξεις τις μειοψηφίας και επικαλέστηκαν έλλειψη δικαιοδοσίας του δικαστηρίου. Γιατί η έκπτωση των μελών του Δ.Σ της ΕΠΟ είναι θέμα της Γ.Σ.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γκαγκάτσης μεταξύ άλλων ανέφερε πως το καταστατικό προβλέπει απαγόρευση πρόσληψης υπαλλήλου μέχρι τετάρτου βαθμού συγγένειας, σχετικά με την πρόσληψη της ανιψιάς του προέδρου, Γιώργου Σαρρή. Και συμπλήρωσε ότι η ΕΠΟ έχει 90 άτομα προσωπικό και δεν χρειάζεται επιπλέον, αλλά λιγότερα. Παράλληλα, ανέφερε πως η συγχώνευση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική ήταν παράνομη, καθώς έγινε μεσούσης της περιόδου, ενώ πρόσθεσε ότι από αυτή την εξέλιξη πολλές ομάδες θα υποστούν μεγάλη ζημιά, λόγω της μείωσης των εσόδων τους. Παράλληλα, αν και αναγνώρισε πως το μνημόνιο μεταξύ της λίγκας, των ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ ήταν σωστό, δεν έπρεπε να γίνει το δεδομένο χρονικό διάστημα καθώς τροποποιήθηκε ο κανονισμός επίσης μεσούσης της σεζόν και αυτό ήταν σε γνώση της διοίκησης. Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός ότι ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, δεν είχε πτυχίο όταν ο ίδιος το 1997 έγινε γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και πως αυτό απαγόρευε την πρόσληψή του κάτι που ήταν εις γνώση των ανθρώπων της ΕΠΟ. Επίσης, αναφέρθηκε στη σύμβαση με το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Travel Plan», η οποία εκτελείται από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Σαρρή, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. για ανανέωση της συνεργασίας που είχε λήξει το καλοκαίρι. Τέλος, στάθηκε στο γεγονός περί αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από FIFA και UEFA, κάτι για το οποίο τόνισε: «Οι διεθνείς ομοσπονδίες παρεμβαίνουν μόνο όταν προσβάλλεται το αυτοδιοίκητο, κάτι που δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα».

Από πλευράς της ΕΠΟ κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος αρχικά ανέφερε ότι η νομική υπηρεσία άναψε το «πράσινο φως» για τη νομιμότητα πρόσληψης της συγγενούς του προέδρου και σημείωσε: «Δεν ξέρω τι λέει το καταστατικό, αλλά για μένα ό,τι πει η νομική υπηρεσία το θεωρώ νόμιμο». Για το θέμα του Παυσανία Παπανικολάου υποστήριξε ότι ο τελευταίος έχει προσκομίσει πτυχίο, ενώ για το ποδοσφαιρικό μνημόνιο σημείωσε πως οι ποδοσφαιριστές το έκαναν ομόφωνα δεκτό. Όσον αφορά τη σύμβαση με το «Travel Plan» τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε εξουσιοδοτηθεί σχετικά.

Οι δικηγόροι των δύο ΕΠΣ (Ηρακλείου, Κιλκίς) ζήτησαν τα έγγραφα με τις σχετικές ερωτήσεις που απέστειλε η ΕΠΟ στη FIFA και την UEFA, με την πλευρά της ελληνικής ομοσπονδίας να δεσμεύεται για την αποστολή τους αφού δεν τα είχαν μαζί τους.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο εκ των μικρομετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ Βασίλης Καπετανόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία χωρίς να παρέμβει. Από πλευράς Ένωσης έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή, αφού ενδεχόμενο «μπλοκάρισμα» στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα οδηγήσει την ομάδα στη Δ’ και όχι στη Γ’ εθνική!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα