Για την ήττα από την Κύπρο: Στηρίζουμε την εθνική, “ελέγχουμε” τον Μπαλτάκο. (“Στηρίζουμε την αλλαγή, ελέγχουμε την εξουσία”)

Έχασε η εθνική στην Κύπρο 1-0. Και τι έγινε που έχασε; Όλες οι μεγάλες ομάδες χάνουν. Κι η Γερμανία έχασε στην έδρα της από την Ουγγαρία 1-0. Κι η Ισπανία έχασε 1-2 από την Ελβετία. Και την προηγούμενη αγωνιστική, η Αγγλία έχασε 4-0 στο «Γουέμπλεϊ» από την Ουγγαρία. Σιγά, το πράγμα.

Άλλο θέλω να σου πω εγώ. Ποιος την έκανε ομαδάρα την εθνική επειδή πήγε τρένο με κάτι λιμά Κόσοβα και Βόρειες Ιρλανδίες και αποθέωναν τον Πογιέτ; Όλοι αυτοί της εξυγίανσης. Οι Σαββιδοτέχνες, ΑΕΚοτέχνες.

Είναι φοβερό αυτό το πράγμα στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που στήριζαν την ΕΠΟ, μην τυχόν και ξεφύγει και πέσει σε ξένα χέρια, αποθέωναν μέχρι και τον Φαν τ’ Σιπ. Κι ας μην ήξερε που πάνε τα τέσσερα ο Ολλανδός.

Και μετά αποθέωσαν τον Πογιέτ, ότι θα οδηγήσει την εθνική σε καινούργιους δρόμους και άλλες τέτοιες παπαριές.

Που πας μακριά, ρε. Αυτοί οι Σαββιδοτέχνες της εξυγίανσης αποθέωναν και τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Και για να στηρίξουνε την ΕΠΟ, τα έχωναν στον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά, στον Ολυμπιακό, δηλαδή, που δεν στήριζε την ΕΠΟ.

Αυτό το παιχνίδι έπαιζαν οι εξυγιαντές Σαββιδοτέχνες. Ρε, ο Μανωλάς έφυγε από τον Ολυμπιακό κι ο Βασιλάκης συνέχισε να γράφει πόσο δίκαιο είχε ο Πογιέτ που δεν τον πήρε στην εθνική, τι ψάχνεις να βρεις τώρα.

Φαντάσου, τώρα, μάστορα, να ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ κανένας Γκιρτζίκης και κανένας Σαρρής. Πανηγύρι θα είχαν στήσει οι Σαββιδοτέχνες, μετά από την ήττα από την Κύπρο. Αυτή είναι η ΕΠΟ, αυτή την εθνική βγάζει. Αυτό έγραφαν κάθε φορά.

Ξέφυγε η κατάσταση με την εθνική. Λες κι είναι κομματικά, την ταυτίζουν με την εκάστοτε διοίκηση στην ΕΠΟ, χρόνια ολόκληρα.

Από το μεγαθήριο της Κύπρου του Μιχάλη Βιολάρη έχασε η εθνική και δεν τρέχει τίποτα για τους Σαββιδοτέχνες εξυγιαντές. Ούτε μία λέξη κριτική. Μη τυχόν και ακουμπήσει στον Μπαλτάκο η εθνική. Φοβερά πράγματα, ρε.

Όπως γίνεται με τον ΠΑΟΚ. Όταν ο ΠΑΟΚ  χάνει, απλά δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο. Κι που ήταν; Κρυμμένος σε τίποτα θάμνους; Ή την έκανε κοπάνα από το λύκειο και δεν εμφανίστηκε;

Να στο κλείσω. Στα χρόνια που η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» μεσουρανούσε, είχε για κεντρικό μότο «στηρίζουμε την αλλαγή, ελέγχουμε την εξουσία».

Έτσι κι αυτοί, τώρα. Στηρίζουμε την εθνική, ελέγχουμε τον Μπαλτάκο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα