Ληστείες αλά… fast and furious στη Βόρεια Ελλάδα!

Λεία τους χρηματοκιβώτια εταιρειών, ενώ χρησιμοποιούσαν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα για να καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τους αστυνομικούς

Την γνωστή σε όλους ταινία fast and furious θυμίζει η δράση μίας εγκληματικής οργάνωσης όπου διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς μετά από κάθε «χτύπημά» τους γινόντουσαν καπνός με τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητά τους όπως και στην ομώνυμη ταινία. Η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει την σπείρα αυτή με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν αρκετές συλλήψεις.

Ως προς την δράση τους, για τη διάπραξη των ληστειών  χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο.

Στα αυτοκίνητα είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες, ενώ τα έκρυβαν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της οργάνωσης –  7 άντρες και 1 γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι ημεδαποί – ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη.

Από την αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε η εμπλοκή τους σε μία ληστεία στη Λάρισα και 21 διαρρήξεις (εκ των οποίων δύο σε απόπειρα), που τελέστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα.

 

Διαβάστε επίσης