Λοιμωξιολόγοι: Εισήγηση για άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και λειτουργία click away

Μετά την συνεδρίαση που είχαν το πρωί της Πέμπτης

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και το click away από τα εμπορικά καταστήματα από την  Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης.

Η εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για την άρση των μέτρων έγινε κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή στην εισήγησή της τονίζει πως στην περίπτωση που εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία), ενώ το click away να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν με ραντεβού. Παράλληλα οι ειδικοί ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Με πολύ αυστηρά μέτρα το άνοιγμα

Μάσκες, αποστάσεις, πολύ καλός εξαερισμός και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των καταστημάτων θα είναι μερικά από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Σε ό,τι αφορά την παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα, το click away το κατάστημα θα ενημερώνει τους καταναλωτές για την ώρα που θα πρέπει να μεταβούν προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους, η οποία θα είναι συγκεκριμένη. Στην περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει θα πρέπει να κλείνει άλλο ραντεβού, προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός και εστίες διασποράς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως τα κομμωτήρια πριν κλείσουν λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες.

Συγκεκριμένα:

Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.

Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα