Μάχη της Πυροσβεστικής στο Λογγίτσι Φθιώτιδος – 500 μέτρα απο τα σπίτια οι φλογες

Επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:15μ.μ σήμερα σε δασική έκταση

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύθηκαν ιδιαίτερα οι εναέριες δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ,σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα της φωτιάς, τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τα πρώτα σπίτια .

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς», υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, στις 19:30 ξεκίνησαν και οι τελευταίες ρίψεις από τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έφτασαν από Αγχίαλο και Τανάγρα, αντίστοιχα, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα και να οριοθετήσουν. Μαζί και τα PZL, που επιχειρούν στο βορειότερο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς, ενώ σε αυτήν τη φάση προσπαθούν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού, τα οποία με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Οι κάτοικοι από το Λογγίτσι έχουν απομακρυνθεί και στο χωριό παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση, όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, περίπου πριν 15 ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ανατολικότερα από τη σημερινή θέση, είχε εκδηλωθεί πάλι πυρκαγιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.000 στρέμματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα