Μαλακάσα: Ρίψη χημικών σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τις δομές των μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Έγιναν 5 προσαγωγές

Τα αίματα άναψαν το μεσημέρι της Κυριακής κατά την διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων της Μαλακάσας, οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή.

Όπως φαίνεται σε βίντεο και καταγγέλλουν κάτοικοι οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών όταν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 5 προσαγωγές και τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι την περασμένη Κυριακή μετανάστες βγήκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συνεπλάκησαν μεταξύ τους με καδρόνια. Επίσης, αναφέρεται πως έχουν στήσει υπαίθρια μπάρμπεκιου οι μετανάστες αδιαφορώντας για τις συνέπειες μέσα σε δασική περιοχή.

Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ενώ διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Δείτε βίντεο από το σημείο 

Διαβάστε επίσης