Μαρουσάκης: Ισχυροί βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο – Ψηλά ο υδράργυρος μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Για σήμερα, Δευτέρα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις στα πιο ανατολικά και νότια τμήματα

Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι οι δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ιδιαίτερα μέχρι και την Τετάρτη (10/4), η ένταση των ανέμων θα φτάσει μέχρι και τα 7 μποφόρ, προς τα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου, Οι υψηλές πιέσεις από τα βόρεια βορειοανατολικά Βαλκάνια, συνδυάζονται με τις χαμηλές πιέσεις προς την περιοχή της Κύπρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διαφορά πίεσης να δημιουργήσει μια βαροβαθμίδα, με αποτέλεσμα να έρχονται οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, οι οποίοι σήμερα θα προσεγγίσουν τα επίπεδα θυέλλης.

Για σήμερα, Δευτέρα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις στα πιο ανατολικά και νότια τμήματα. Σχετικά γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειωθεί κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές, ιδιαίτερα προς τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι βοριάδες θα πνέουν κοντά στα 7 μποφόρ στο νότιο Ευβοϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται και εδώ ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν με ήπιες σχετικά εντάσεις. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει αργά το μεσημέρι τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται βροχοπτώσεις και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, εκτός από κάποια φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης σήμερα και αύριο. Προς το τέλος της εβδομάδας υπάρχει μικρή πιθανότητα για βροχές στην Θράκη, αλλά όχι κάτι το αξιόλογο.

Η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλές τιμές για την εποχή καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να σημειωθεί κοντά στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα νοτιοανατολικά και στους 25-26 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια. Τέλος, οι δυνατοί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη, όπου στην συνέχεια θα κοπάσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα