Μαρουσάκης: Νέο “ιταλικό” κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες

Θα υπάρξουν τοπικές βροχές στα ανατολικά. Το χαμηλό βαρομετρικό μεταφέρθηκε προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, με βροχές και καταιγίδες σε Ρόδο και Καστελόριζο

Περιορίζεται σιγά-σιγά το κύμα κακοκαιρίας που απασχόλησε χθες αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, επειδή αυτό το βαρομετρικό χαμηλό που ήταν αρκετά «οργανωμένο» έχει αφήσει πίσω του αστάθεια, έτσι και σήμερα θα συναντήσουμε κάποιες τοπικές βροχές ιδιαίτερα στα πιο ανατολικά τμήματα. Το βαρομετρικό χαμηλό μεταφέρθηκε προς τα νοτιοανατολικό Αιγαίο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αυτή την ώρα βροχές και καταιγίδες στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τις συννεφιές και δεν αποκλείεται κοντά στο απόγευμα, σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού να συναντήσουμε κάποιες μπόρες. Οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι περιορίζονται σιγά σιγά προς το ανατολικό Αιγαίο και θα αρχίσουν να υποχωρούν. Η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλές τιμές κοντά στους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Δεν αποκλείεται αργά το μεσημέρι στην Αττική να συναντήσουμε κάποιες διάσπαρτες βροχοπτώσεις, όχι όμως κάτι το αξιόλογο, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με συννεφιά. Οι άνεμοι θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοανατολικούς με μέτριες εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς το μεσημέρι της Τρίτης.

Στη Θεσσαλονίκη δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, καθώς οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται γύρω από τον Θερμαϊκό να δούμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 18 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Αύριο, Τετάρτη, θα έχουμε μια αστάθεια κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα με βροχές και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες αργά το απόγευμα. Παράλληλα, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα μας προσεγγίσει την Πέμπτη από την περιοχή της Ιταλίας σχηματίζοντας μια «γραμμή λαίλαπας» από την νότια Πελοπόννησο μέχρι και την Αλβανία, η οποία θα χτυπήσει κυρίως την δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες.

Την Παρασκευή αυτό το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ταξιδέψει πιο ανατολικά και θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας μας, ενώ σιγά σιγά θα κατευθύνεται προς το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν όσο πλησιάζει αυτό το νέο βαρομετρικό χαμηλό. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα δυτικά, αλλά θα μείνει μια μικρή αστάθεια με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα