Με 1.000 άτομα ή χωρίς θεατές το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Από την στιγμή που η κυβέρνηση δέχτηκε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων (δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς με τέτοια διασπορά του ιού στην κοινότητα) ήταν αναμενόμενο ότι ο Θάνος Πλεύρης θα απαντούσε όπως απάντησε στην αντιπροσωπεία της Super League που τον επισκέφτηκε σήμερα για το θέμα των 1.000 θεατών στα γήπεδα μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Από την ώρα μάλιστα που το πρωί της Πέμπτης (30/12) είχε ήδη δημοσιευθεί και η ΚΥΑ για τα μέτρα (όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και στην εστίαση και παντού…) ήταν πρακτικώς αδύνατο ο υπουργός Υγείας να πει κάτι διαφορετικό από το αυτονόητο.

Ότι δηλαδή τα μέτρα θα ισχύσουν κανονικά μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και μετά…βλέπουμε.

Ο Πλεύρης δεν είναι …μάγος να προβλέψει ποια θα είναι η κατάσταση της χώρας μέχρι τότε και πολύ σωστά απάντησε στην αντιπροσωπεία της Super League ότι το μέτρο θα επανεξεταστεί τότε και ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα θα παρθούν νέες αποφάσεις.

Οι …εγγυήσεις που έδωσε η αντιπροσωπεία της Super League ότι θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι προφανές ότι δεν μπόρεσαν να πείσουν τον υπουργό, όπως δεν έπεισαν και τους λοιμωξιολόγους οι οποίοι (με καλή πίστη και μετά από αφόρητη πίεση) είχαν δώσει το πράσινο φως για πληρότητα 90% στα γήπεδα, το προηγούμενο διάστημα…

Όταν έμαθαν όπως για τους ανεμβολίαστους συλληφθέντες στην Τούμπα και τους είπαν ότι στα γήπεδα έχει …καταργηθεί η μάσκα έσπευσαν άρον- άρον να αλλάξουν την απόφασή τους, την οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε ανεφάρμοστη.

Το πως θα γίνει επιλογή των 1.000 ατόμων που θα μπαίνουν στα γήπεδα (φυσικά…) δεν αφορά τον υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά τις ομάδες.

Αυτές ή θα αποφασίσουν να διαλέξουν από τα διαρκείας που έχουν πουλήσει ή να κλείσουν όλες τις θύρες ΄ή να αναβάλουν το πρωτάθλημα μέχρι την λήξη των μέτρων καθώς έτσι κι αλλιώς πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με συρροή κρουσμάτων μετά την επιστροφή των παικτών τους στις προπονήσεις από τις γιορτές….

Προς το παρόν αυτό που ισχύει είναι ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος (στις αρχές του νέου έτους) τα παιχνίδια θα γίνονται παρουσία 1.000 θεατών .

Ανάμεσα σ αυτά θα είναι και το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στις 16 Ιανουαρίου στην «Λεωφόρο Αλεξάνδρας»…

Ήδη στον Παναθηναϊκό κάνουν σκέψεις να κλείσουν όλες τις θύρες του γηπέδου (για να μην μπουν στην διαδικασία της επιλογής), αλλά οριστική απόφαση αναμένεται τα επόμενα 24ωρα καθώς προηγείται το ντέρμπι με τον Άρη (στις 5 Ιανουαρίου) το οποίο επίσης θα πρέπει να γίνει κάτω από το ίδιο καθεστώς….

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα