Με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO συναντήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

«Βλέπουμε πολύ θετικά την ενδυνάμωση της ΔΕΘ» επισήμανε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου ενημερώθηκε – μεταξύ άλλων – για το σχέδιο ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κυριάκο Ποζρικίδη.

«Το μεγάλο όνειρό μας είναι η ανάπλαση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου» είπε ο κ. Ποζρικίδης, που ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για την ιστορία της ΔΕΘ, τα μεγέθη της, τη φετινή διοργάνωση, όπου η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα, αλλά και τού παρέδωσε φάκελο με τον σχεδιασμό για την ανάπλαση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου.

«Θα μελετήσουμε το φάκελο, θα μιλήσουμε με τους υπόλοιπους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η Έκθεση είναι ένας από τους λίγους θεσμούς, που έμειναν ζωντανοί στα χρόνια της κρίσης, ενώ ζήτησε διευκρινίσεις για το αν με την ανάπλαση θα αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, καθώς και για το αν εντάσσεται το συγκεκριμένο έργο σε έναν ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την πόλη που να περιλαμβάνει βασικές υποδομές (λιμάνι, αεροδρόμιο) και έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού σε σχέση με τις βασικές αναπτυξιακές υποδομές.

Ο κ. Ποζρικίδης έκανε δώρο στον κ. Βαρουφάκη ένα λεύκωμα με την ιστορία της ΔΕΘ και μια φωτογραφία της Διεθνούς Έκθεσης, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΘ- HELEXPO ΑΕ, Αναστάσιος Κούρτης και το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Αθανάσιος Δρογαλάς. ‘Οπως διευκρίνισε ο κ. Ποζρικίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ, Τάσος Τζήκας, απουσίαζε, διότι συμμετείχε στη συνάντηση- που βρισκόταν σε εξέλιξη – του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους παραγωγικων φορέων.

Διαβάστε επίσης