Μέγαρο Μαξίμου: Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων

Ζητούμενο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, η συσπείρωση της βάσης της - «Ο στόχος να ξεπεραστεί το ποσοστό του 2019 είναι απολύτως εφικτός»

Η αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, το οποίο θα επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, έχει επιστρέψει στην κυβερνητική παράταξη. 

Οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας που δείχνουν ότι η ΝΔ ανακτά τις δυνάμεις της και το κλείσιμο του μετώπου με την εκκλησία είναι δύο βασικοί παράγοντες αυτής της εκτίμησης. Αυτό εκφράστηκε και από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος για πρώτη φορά έθεσε τον πήχη για τις 9 Ιουνίου στο αντίστοιχο ποσοστό του 2019, όταν η ΝΔ είχε συγκεντρώσει 33,12%. Στην δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα η ΝΔ φτάνει στο 33,4%, αφήνοντας πολύ πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέχει και από το χαμηλό ποσοστό των εθνικών εκλογών της περασμένης χρονιάς και πέφτει από το 17% στο 14,7%.

«Ο στόχος να ξεπεραστεί το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 είναι απολύτως εφικτός, καθώς η προεκλογική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα», σημειώνει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει αφορά προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων εβδομάδων, η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου. Στη διάρκειά της ο Πρωθυπουργός θα κάνει εντατικές περιοδείες σε όλη τη χώρα επικοινωνώντας το κυβερνητικό έργο και θέτοντας τα διλήμματα της κάλπης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας θα είναι το «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», θέλοντας να σηματοδοτήσει ότι η σταθερότητα στο εσωτερικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν τη χώρα πιο κοντά στην Ευρώπη σε επίπεδο δομών και εισοδημάτων.  Στο επίκεντρο θα βρίσκονται και τα θέματα της καθημερινότητας, όπως η υγεία, η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της ακρίβειας, τα οποία εντοπίζονται σε όλα τα focus groups που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου ως τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ζητούμενο για τη ΝΔ, ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, είναι η συσπείρωση της βάσης της. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη Βόρεια Ελλάδα, επιτελείς του κόμματος πιστεύουν ότι τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της έχουν πιάσει το ταβάνι τους και όσο περισσότερο εκτίθενται τόσο πιο σύντομα θα «ξεφουσκώσουν», αρχικά δημοσκοπικά και στη συνέχεια στην κάλπη. Η «εμπορευματοποίηση της πίστης», όπως τους κατηγόρησε ο κ. Μητσοτάκης, πιστοποιείται από τις ακραίες ενέργειες και δηλώσεις των τελευταίων που προέρχονται από τη Νίκη και την Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν και από τον Αρχιεπίσκοπο. Η αποκατάσταση των σχέσεων με την Εκκλησία λειτουργεί εκτονωτικά για την πίεση που ένοιωθαν αρκετοί βουλευτές, ειδικά στην επαρχία, για την παρουσία τους στους ιερούς ναούς κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται τη Μεγάλη Πέμπτη να παραστεί στη Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των Παθών.

Υπουργικό σήμερα για το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο πριν το Πάσχα. Ξεχωριστή θέση στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εισοδημάτων τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα