Μετάλλαξη Δέλτα: Θα νοσήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 μέχρι το Φθινόπωρο

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι οι περίπου 600.000 πολίτες άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι, θα αρρωστήσουν όλοι

“Έχουν ταυτοποιηθεί 121 κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα και είναι θέμα χρόνου αυτή να κυριαρχήσει, αν δεν συμβαίνει ήδη”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για να είναι αποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα, θα πρέπει να είναι μαζικά, αυστηρά και θα χρειαστούν χρόνο να αποδώσουν, δεδομένου ότι βλέπουμε αριθμούς πάνω από 2.000 κρούσματα” εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: “Την αύξηση αυτή την περιμέναμε αργότερα, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα πράγματα κινούνται γρήγορα. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ανησυχούν γιατί θα αναμετρηθούν με την ασθένεια, την ώρα που η κοινωνία είναι ανοιχτή.

Υπάρχουν 600.000 άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι και είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας και αυτοί θα αρρωστήσουν όλοι. Ο μόνος δρόμος είναι ο εμβολιασμός, να προλάβουν να αποκτήσουν ανοσία, γιατί θα προκύψουν θάνατοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις αρνητών εμβολιασμού μοναχών και ιερέων, ο κ. Εξαδάκτυλος, υπενθύμισε ότι “ο Πατριάρχης, ο Πάπας, ο Αρχιεπίσκοπος, εμβολιάστηκαν. Να συμπεριφέρονται και οι ιερείς, όπως οι ηγεσίες τους και να μη βλέπουν οράματα και δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους που τους ακούν και ακολουθούν” υπογράμμισε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διατύπωσε το ερώτημα, πώς θα πει κανείς στους 1.800.000 πολίτες άνω των 50 που εμβολιάστηκαν”, σταματήστε τη ζωή σας γιατί το ένα τέταρτο της ίδιας ηλικιακής ομάδας, δεν αποφασίζει για τους δικούς του λόγους, να κάνει αυτό που κάνατε εσείς;”

Εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να ξανασταματήσει η κοινωνία, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Τέλος, κάλεσε και τους εργαζομένους στον τουρισμό και στην εστίαση να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι έτσι θα προφυλάξουν τις δουλειές τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα