Μηνυτήρια αναφορά για πιθανή κακοδιαχείριση στη ΛΑΡΚΟ

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου για πιθανή κακοδιαχείριση στη ΛΑΡΚΟ, κατέθεσαν σήμερα οι Βασίλης Καπερνάρος, Τέρενς Κουίκ και Ραχήλ Μακρή.

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στοιχειοθέτησαν την αναφορά αξιοποιώντας -μεταξύ άλλων- στοιχεία από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, από επισκέψεις στο εργοστάσιο.

Σε ανακοίνωση του κόμματος για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρεται: «Οι κ.κ. Βασίλειος Καπερνάρος, Τέρενς Νικόλαος Κουίκ και Ραχήλ Μακρή Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνυπέγραψαν την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 6984/26-9-2013 Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψή τους κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων.

Αξιοποιώντας στοιχεία από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, επισκέψεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταϊκούρα στοιχειοθέτησαν την ανωτέρω αναφερομένη Μηνυτήρια Αναφορά. Τα πραγματικά αυτά περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή τους τα ανέφεραν στην ανώτατη εισαγγελική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα στην συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, η κ. Μακρή ζήτησε να υπάρξει κρατικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της παρούσας και των προηγούμενων διοικήσεων καθώς υφίστανται υπόνοιες κακοδιοικήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στη δήλωση του κ Σταϊκούρα ότι τον απασχολεί μόνο το παρόν της ΛΑΡΚΟ, η κ. Μακρή είχε υπογραμμίσει ότι το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον και δεν μπορεί η Συγκυβέρνηση με πρόσχημα την πίεση των δανειστών να συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Οι διορισμένες διοικήσεις από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν σαφείς ευθύνες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν.

Για όλους του ανωτέρω λόγους οι Βουλευτές αιτήθηκαν να προβεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών».

Διαβάστε επίσης