Μήνυμα Κυριάκου στην ιεραρχία μέσω Ιερώνυμου

Ξεκαθάρισε ότι το Μαξίμου δεν δέχεται άλλον συνομιλητή πλην του Αρχιεπισκόπου, ενώ ζήτησε να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Εξόχως σημαντική κρίνεται από το Μαξίμου η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Κι αυτό διότι ο στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν διττός. Αφενός μεν να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην ιεραρχία ότι δεν πρόκειται η πολιτεία να κάνει τα στραβά μάτια, αφετέρου δε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί άλλο συνομιλητή από την εκκλησία πέραν του Αρχιεπισκόπου.

Είχε προηγηθεί αίτημα αντιπροσωπείας της εκκλησίας, η οποία θα παρέδιδε ψήφισμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) για ανοιχτές εκκλησίες κατά το δωδεκαήμερο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Διδυμοτείχου, Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας και Νέου Ηρακλείου. Το Μαξίμου αρνήθηκε αυτή τη συνάντηση, τουναντίον ζητήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο να αφήσει το μοναστήρι της Ευβοίας, όπου βρισκόταν για να περάσει τις ημέρες της καραντίνας και να επισκεφθεί το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κατά την συνάντηση των δύο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί παραβάσεις, καθώς ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως περιμένει την αρωγή των ιεραρχών και όχι τρικλοποδιές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας. Και βέβαια ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στον Αρχιεπίσκοπο ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θέτει σε διωγμό την Εκκλησία, όπως ισχυρίζονται οι πιο ριζοσπαστικοί εκ των ιεραρχών.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον κ. Ιερώνυμο, ότι η Πολιτεία δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει συνομιλητή, οπότε έκλεισε το δρόμο σε κάθε αντιπροσωπεία από την ΔΙΣ. Έτσι εστάλη και μήνυμα στους ριζοσπάστες της ιεραρχίας, οι οποίοι δεν είναι και πολύ υπάκουοι στον Μακαριότατο. Κάτι που παραδέχθηκε και ο κ. Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό.

Στο μαγευτικό μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα της Βοιωτίας περνάει την καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Βέβαια στην ηγεσία της εκκλησίας, την απασχολεί κατά πρώτον τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊοου που έχουν πλήξει τους μητροπολίτες, αλλά και συνεργάτες του. Ήδη ο μητροπολίτης Λαγκαδά εκοιμήθη, ενώ νοσούν και άλλοι έξι τουλάχιστον, ενώ υπάρχουν και πληθώρα ιερέων που νοσούν.  Γι’ αυτό και ο κ. Ιερώνυμος ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές των ειδικών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο αγαπημένο του ησυχαστήριο στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα της Βοιωτίας, όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος της καραντίνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα