Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως αντιπολίτευση

«Επιδερμικός ο λόγος του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

«Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά. Ήμουν σίγουρος ότι θα πετυχαίναμε μεγάλη νίκη, αλλά δεν περίμενα τέτοια διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν σίγουρα μία ευχάριστη έκπληξη που με γεμίζει με περισσότερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «σίγουρα κερδίσαμε εμείς, σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε όμως και η κοινωνία, γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε το υπόδειγμα της πολιτικής συμπεριφοράς. Νικήθηκε η τοξικότητα».

Όπως είπε, «δεν υπήρχε κανείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να υβρίστηκε περισσότερο από εμένα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μηνύματά τους, να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοκριτική τους».
«Στις εκλογές που έρχονται θα ψηφίσουμε ποιος θα είναι κυβέρνηση και όχι ποιος θα είναι αντιπολίτευση. Το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε επίσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως αντιπολίτευση – Το ΠΑΣΟΚ θέλει να γυρίσει στο ’80»

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», προσθέτοντας πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν το ΠΑΣΟΚ θα πετύχαινε περισσότερο σε αυτό τον ρόλο, αφού όπως είπε «άκουσα ένα λόγο επιδερμικό από το ΠΑΣΟΚ».

«Όπως έχω πει, το ΠΑΣΟΚ θέλει να επιστρέψει στις μεγάλες δόξες του 1980, ενώ είμαστε στο 2023», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν θα είχε παραιτηθεί σε περίπτωση εκλογικής ήττας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Εμείς στη ΝΔ έχουμε μία παράδοση που τηρούμε πάντα. Δεν ξέρω τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα».

Όσο για τις εκλογές της 2ης Ιουνίου, τόνισε πως «η νέα κάλπη είναι δύσκολη και για εμάς στη ΝΔ», καθώς «ο πήχης ανεβαίνει όσο ανεβαίνει το ποσοστό».

«Οι πολίτες θα πρέπει να επανεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Χρειάζεται αυτοδυναμία για να μην ξαναμπαίνουμε σε περιπέτειες. Δεν πιστεύω ότι οι πολίτες φοβήθηκαν, ψήφισαν θετικά για τη δουλειά που έγινε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για Τέμπη και υποκλοπές

Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για την εκλογή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες, μετά την τραγωδία των Τεμπών, σχολίασε πως «οι πολιτικές ευθύνες ανηλήφθησαν με την παραίτηση».

Προσέθεσε, πάντως, ότι «τα Τέμπη δεν τελείωσαν επειδή κερδίσαμε τις εκλογές. Αυτό αφορά όλους και πάνω από όλα εμένα».

Στο θέμα των υποκλοπών, σημείωσε πως έγινε μία σειρά απο «διορθωτικές κινήσεις».

Για να καταλήξει πως «ό,τι έγινε λάθος, μπήκε στη ζυγαριά. Οι πολίτες τα ζύγισαν. Το θέμα είναι να μην γίνονται τα ίδια λάθη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα