Μητσοτάκης : Πόσο νέος είναι όταν έχει υπαρχηγούς Παππά και Πολάκη; Ανακυκλώνει τα πιο φθαρμένα υλικά

Οι 100 ημέρες φάνηκαν σαν 1.000 δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.
Σχολιάζοντας την αρνητική αξιολόγηση από 7 στους 10 πολίτες που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστροφές το καλοκαίρι, φωτιές και πλημμύρες. Αντιλαμβάνομαι τα αισθήματα της κοινωνίας. Είναι λογικό να υπάρχει στεναχώρια και απαίτηση να κάνουμε περισσότερα.
Τα θετικά από την οικονομία (τουρισμός, επενδυτική βαθμίδα) χάνονται όταν καταστρέφονται περιουσίες, δήλωσε. Εχω τα ίδια αισθήματα, αισθάνομαι την ανάγκη να τρέξουμε ταχύτερα

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι και ο ίδιος έχει εντοπίσει σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Εκανε λόγο για την ανάγκη μιας μελέτης ανάλογης με αυτή της μελέτης Πισσαρίδη για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ερωτηθείς αν «προσωποποιούνται» τα λάθη για τα όσα συνέβησαν απάντησε ότι καταλαβαίνει την ανάγκη να δείξουμε κάποιον με το δάχτυλο. Δεν προσωποποιώ τις ευθύνες για όσα εντόπισα. Οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο να δείξουν το έργο τους, σημείωσε αναφερόμενος στο Βασίλη Κικίλια. Ο ρόλος του υπουργού δεν είναι να σβήνει φωτιές. Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά ότι τέθηκε θέμα για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Το θέμα είναι κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι ή πολύ καλύτεροι. Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού στη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν πολύ λογικό αυτό που έγινε από τη δικαιοσύνη αλλά από τη συνεργασία που είχε μαζί του δεν έχει παράπονα. «Αυτά θα τα αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Έγιναν όμως πολλά έργα μετά από τον Ιανό. Κάποια τα υλοποίησε η κυβέρνηση», ανέφερε και έδειξε σχετικές φωτογραφίας μιας γέφυρας που άντεξε. «Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να αντέχουν. Δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Μπορούμε όμως να φτιάχνουμε έργα υποδομών με άλλες υποδομές , με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στη Θεσσαλία τον πρώτο λόγο θα τον έχει ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης των υδάτων», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα