Μπαλτάκος: «Γιατί δεν πήγε στο CAS o Ολυμπιακός »

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν προσέφυγε στο CAS για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης που κατέπεσε μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τάκης Μπαλτάκος.

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές νίκες, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τελευταία τέτοια «νίκη», εις βάρος Αθηναϊκής ομάδας, ήταν αυτή στο ΑΣΕΑΔ στην υπόθεση Γαλακτερού. Όταν βγήκε η απόφαση της εφέσεων είχα πει πως οι πιθανότητες να πετύχει κάτι ο Ολυμπιακός στο CAS ήταν μηδενικές. Θα ήταν μια σίγουρη ήττα. Είχα πει εξ’ αρχής πως δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτή η δίκη για μας» σχολίασε ο γνωστός νομικός.

Και πρόσθεσε:«Το CAS εξήγησε πως θα μπορούσε να εκδικάσει την υπόθεση, αλλά θα έπρεπε αυτή τη δουλειά να την κάνει η Ελληνική δικαιοσύνη. Τώρα που το θέμα τελείωσε, θα πρέπει να ειπωθεί πως κάποιοι είτε δεν ήθελαν είτε δεν μπορούσαν να διαβάσουν την υπόθεση. Δεν έχει καμία σημασία η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Καλπαζίδη, αλλά η σχέση του Καλπαζίδη με την Ξάνθη.

Αποδείχθηκε πως ο Καλπαζίδης δεν μπορούσε, λόγω της απόκτησης κάποιων γηπέδων, να έχει λόγο ή επιρροή στην Ξάνθη, άρα από τη στιγμή που αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, το δικαστήριο δεν ασχολείται με τη σχέση του ΠΑΟΚ με τον Καλπαζίδη. Θεώρησαν, στον Ολυμπιακό, οτι επειδή κάποιος αγοράζει γήπεδα των ακαδημιών, μπορεί να κάνει κουμάντο σε μια ομάδα. Αυτό δεν ισχύει, δεν στέκει, το λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Άργησε αλλά αποδείχθηκε. Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως επειδή δεν είχε «ψηθεί» στον πρωταθλητισμό όπως οι Αθηναϊκές ομάδες τα τελευταία 30 χρόνια, επηρεάστηκε πολύ από τα όσα έγιναν».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα