Ν.Δ. για Ράμμο: Το ζύγισαν πολύ μέχρι να απασφαλίσουν

Γράφτηκε, σβήστηκε και ξαναγράφτηκε αρκετές φορές και πολύ περίσκεψη η σκληρότατη ανακοίνωση που έβγαλαν οι "γαλαζιοι" για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Με το που είδαν στην Νέα Δημοκρατία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει από τα γραφεία της ΑΔΑΕ με τον άσπρο φάκελο στα χέρια και ενημερώθηκαν για τις επιστολές που είχε αποστείλει ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, στον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης, άρχισαν το brain storming για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν.

Αυτό που τους προβλημάτισε δεν ήταν τόσο το πώς θα απαντούσαν στο «κατηγορώ» της Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι θεώρησαν ότι η ιστορία που είχε προηγηθεί με τα sms που φέρεται να έστειλε o πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, αλλά και η αποκάλυψη της σύλληψης για απάτη του κουκουλοφόρου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, Μάξιμου Σαράφη, έδωσαν στο κυβερνόν κόμμα δύο καλά πατήματα για ρελάνς.

Αυτό που κυρίως έκαιγε το «γαλάζιο» επικοινωνιακό επιτελείο ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα έβγαζαν στη σέντρα τον Χρ. Ράμμο δίχως να ξεπεραστούν τα θεσμικά εσκαμμένα. Γι’ αυτό και γράφτηκε, σβήστηκε και ξαναγράφτηκε αρκετές φορές και πολύ περίσκεψη μέχρι να πάρει την τελική μορφή της η ομολογουμένως σκληρότατη ανακοίνωση που έβγαλε η Ν.Δ. για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Ως γνωστό σε αυτή την ανακοίνωση ο Χρ. Ράμμος κατηγορείται ξεκάθαρα ότι έχει «μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του» κι ότι «φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο».

Το πόσο ζυγίστηκε η απάντηση της Ν.Δ. στον «ακτιβισμό» –όπως χαρακτηρίζεται από το Μαξίμου– του επικεφαλής της ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στη Ν.Δ. είχαν διαβάσει τα… κόκκαλα (σ.σ. δική μας η έκφραση) αλλά σιωπούσαν θεωρώντας ότι αυτό είναι το θεσμικά δέον γενέσθαι. Προφανώς ως την ώρα να συμπληρώσουμε εμείς που το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε στην Ηρώδου Αττικού και απασφάλισαν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα