«Να μην ξαναπληρώσουν τη νύφη οι αστοί»

Ενστάσεις για το νομοσχέδιο με το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα fm, τονίζοντας σε έντονο ύφος: «Ελεος πια με την αστική τάξη».

«Κατανοώ ότι οι βουλευτές της περιφέρειας κάνουν κι αυτό που επιβάλλει το Σύνταγμα: Εκπροσωπούν, δηλαδή, τον κόσμο της περιφέρειας. Είναι υποχρέωση του βουλευτή, σε οποιοδήποτε κομμάτι της διαβούλευσης, να προτείνει όπως έχω κάνει εγώ, χωρίς να το έχω δώσει στη δημοσιότητα, τι θα γίνει με την εξωφρενική φορολόγηση των ακινήτων στο Παλαιό Ψυχικό» είπε η κα Πιπιλή και πρόσθεσε: «Αλλη μια παράμετρος που έχω θέσει είναι ότι δεν μπορεί τα διατηρητέα στην Αθήνα και άλλες πόλεις να τα έχουν πολίτες και αντί να τα κάνουν γκρεμίδια και πλήρωσαν το κόστος της αναπαλαίωσης και όμως πληρώνουν την ίδια φορολογία σαν να είχαν καινούργιο ακίνητο».

Η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ακόμα πως «πρέπει όλοι οι Ελληνες να φορολογούμαστε με κοινωνική δικαιοσύνη και να μην ξαναπληρώσουν τη νύφη οι αστοί, με τις αστικές περιουσίες. Διότι αυτός που μένει στην πόλη, δεν έχει τίποτα. Δηλαδή, τη δυνατότητα να έχει στην καθημερινότητά του τα προς βρώση. Και όμως φορολογείται υπέρογκα, όπως στο Παλαιό Ψυχικό. Νομίζω ότι και ο κ. Στουρνάρας παίρνει τα μηνύματα και θα παρακαλούσα πολύ και τους τεχνοκράτες στην προσπάθειά τους να έχουν το πρωτογενές πλεόνασμα κτλ. να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη περιοχές στην Ελλάδα που δεν έχουν ηλεκτρικό ή νερό».

Τέλος, η κα Πιπιλή ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τη φορολογία των αγροτεμαχίων… «Θα πρέπει να συνυπολογιστούν λοιπόν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης -διότι τη στηρίζω και γι’ αυτό στηρίζω και τη φορολογία των αγροτεμαχίων- στο μίνιμουμ (της επιβάρυνσης), για να στηριχθούν έτσι και οι νέοι επιστήμονες για να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή, όσοι το θέλουν. Δεν θα πρέπει λοιπόν και ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας να το βλέπουν συνολικά και όχι ισοπεδωτικά ακούγοντας τις λαϊκίστικες φωνές;».

Διαβάστε επίσης