ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα από εκείνους που δημιούργησαν κολαστήριο στη Μόρια»

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπισμού από εκείνους που δημιούργησαν το κολαστήριο στην Μόρια», τόνισε ο Τάσος Γαϊτάνης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό στον Έβρο

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπισμού από εκείνους που δημιούργησαν το κολαστήριο στην Μόρια», τόνισε ο Τάσος Γαϊτάνης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση, για το θέμα των μεταναστών στον Έβρο, σε πρωινή εκπομπή του MEGA, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπισμού από εκείνους που δημιούργησαν το κολαστήριο της Μόρια».

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι «από την αρχή του συμβάντος, η ελληνική πολιτεία προσπάθησε να προσδιορίσει την ύπαρξη ανθρώπων», ενώ παράλληλα, τόνισε, πως «η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για σημείο εντός της ελληνικής επικράτειας. Τότε οι ελληνικές αρχές έστειλαν σήμα στην Τουρκία για να παρέμβει».

Γαϊτάνης: Οι μετανάστες κατέθεσαν πως οι Τούρκοι τους απώθησαν προς την ελληνική επικράτεια

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε επίσης ότι «οι ίδιοι οι μετανάστες στις καταθέσεις τους δήλωσαν ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους απώθησε να μετακινηθούν εντός της ελληνικής επικράτειας και παράλληλα εξήγησε πως η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει γίνει καμία καταγγελία εις βάρος της Τουρκίας για το γεγονός αυτό και υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθούσε μία πολιτική «ανοιχτών συνόρων», με τα γνωστά αποτελέσματα που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Γαϊτάνης: Η Ελλάδα έχει μία σαφή μεταναστευτική πολιτική – Κινηθήκαμε με υπευθυνότητα

Στη συνέχεια ο κ. Γαϊτάνης διερωτήθηκε «σε τι συνίσταται ο αντιπολιτευτικός οίστρος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που η πολιτεία έκανε ότι μπορούσε να κάνει. «Εμείς έχουμε διαφορετική αντίληψη. Η Ελλάδα έχει μία σαφή μεταναστευτική πολιτική που τη βοηθά να διαχειριστεί ένα οξύ πρόβλημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος υπογράμμισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε με υπευθυνότητα, σύνεση και είχε σοβαρή στάση όπως κάνει τα τελευταία τρία χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα