bpbg
bpbg

Νέο κανάλι ο Ιβάν. Με Κυριάκο ή Αλέξη; Θα το δεχτούν οι άλλοι καναλάρχες;

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Ο Ιβάν πάει για μεγάλα στον Τύπο, διαβάσαμε στην iapopsi.gr. Έτσι, δηλαδή, γράφει η enimerosi24.gr, δεν είναι δικό μας το θέμα. Μάλιστα. Και σηκώνεις ένα τηλέφωνο για να δεις τι παίζει με τον Ιβάν, που εκεί που ξεφορτώθηκε το «Έθνος», τώρα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με άλλο project. Άνω-κάτω, σου λέει, τα κάνανε στο ΟΡΕΝ. Αλλάξανε στούντιο, αδειάσανε χώρους, γιατί ο Σαββίδης συμφώνησε με μεγάλη μιντιακή εταιρεία.

Κι αρχίζεις από τη ΝΔ, την κυβέρνηση. Το γνωρίζανε το θέμα, ότι ο Ιβάν πάει για φρέσκα media. Και πέσανε σε προβληματισμό. Σου λέει, τι θα παίξει ο Ιβάν έτσι και μεγαλώσει; Θα έρθει μαζί μας ή θα πάει με τον Αλέξη; Είναι ένα ζήτημα αυτό, τι θα παίξει το νέο media group του Σαββίδη. Και να σου πω και την είδηση; Θα έχει κι άλλο τηλεοπτικό κανάλι, εκτός από το ΟΡΕΝ. Όπως το ακούς. Έτσι λένε και οι ΝΔκράτες και οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Ρωτάς κανέναν ΣΥΡΙΖΑίο, τι θα γίνει με τον Ιβάν, και σου λέει, ακόμα ένα Μέσο στην υπηρεσία του Μητσοτάκη. Τα ξέχασε ο Ιβάν εκείνα τα ωραία που έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι ο Πούτιν της Ελλάδας κι ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Κανένας δεν ξέρει τι πρόκειται να παίξει ο Σαββίδης με τη νέα επιχείρηση. Το ΟΡΕΝ προσπαθεί να το πάει ίσα βάρκα ίσα πανιά το έργο με τον Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γέρνει και υπέρ της κυβέρνησης. Κι όχι όσο πατάει η γάτα, αλλά παραπάνω.

Μάλιστα. Υπάρχει προβληματισμός στο πολιτικό σύστημα, με το νέο εγχείρημα του Σαββίδη, για το πού θα το πάει το έργο. Μια παλιά καραβάνα της πολιτικής μού είπε ότι, για να κάνει τέτοιο πράγμα ο Ιβάν, βλέπει ακόμα πιο μακριά. Ότι θα φτιάξει κόμμα δικό του.

Ο καθένας ό,τι θέλει λέει. Σάμπως, πλήρωσε ποτέ κανένας εφορία για όσα λέει; Πετάει μια παπαριά κι όποιος την άρπαξε, την άρπαξε. Αρχίζει και το διαδίδει. Κι οι Αμερικάνοι έτσι θα το αφήσουν το έργο, άπαξ κι ο Ιβάν ετοιμάζεται να κάνει κόμμα; Αυτό λέω εγώ.

Να σ’ το προχωρήσω ακόμα παρακάτω. Αλλού για μένα είναι το θέμα. Ούτε αν φτιάξει κόμμα ο Ιβάν και θέλει να στήσει μιντιακό συγκρότημα, ούτε τι θα παίξει. Άπαξ και το προχωρήσει το έργο ο Ιβάν, μπαίνουν άλλα στη μέση. Για τους άλλους μιντιάρχες, θα σου πω.

Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη ελέγχει δύο κανάλια. Το Star και τον Alpha. Ο Μαρινάκης έχει το Mega και το One. Ο Αλαφούζος τον ΣΚΑΪ. Ο Κυριακού, στον ΑΝΤ1. Κι ο Ιβάν το ΟΡΕΝ. Μάλιστα. Πάμε στο ψητό, τώρα, μάστορα.

Έτσι θα το αφήσουνε το έργο οι παραπάνω καναλάρχες; Η πίτα έτσι κι αλλιώς είναι μικρή. Δεν φτάνει για όλους. Έδωσε η κυβέρνηση πολύ χρήμα για τα «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», αλλά μέχρι εκεί. Η διαφήμιση δεν υπάρχει. Ούτε καν αυτοκίνητα δεν διαφημίζονται. Πού θα χωρέσει ο Ιβάν με νέο κανάλι;

Έτσι είναι. Θα τον αφήσουνε οι καναλάρχες να φτιάξει κι άλλο τηλεοπτικό κανάλι; Η «Α» και η iapopsi.gr έγραψαν πριν από καμιά δεκαριά μέρες ότι ο Ιβάν χτύπησε την πόρτα των Βαρδινογιάννηδων, αλλά έφαγε πόρτα. Άρα δεν παίζει στο νέο project του Ιβάν να υπάρξει ανάμειξη του Ομίλου.

Πάμε παρακάτω. Ο Ιβάν με τον Αλαφούζο ήτανε δυο-δυο στην μπανιέρα δυο-δυο, που τραγουδούσε κι ο Βαγγέλης Γερμανός. Αγκαλίτσες και φιλάκια στον τελικό του Κυπέλλου. Μάλιστα. Και γιατί τα χαλάσανε; Γιατί ο Ιβάν ενδιαφέρθηκε ν’ ανοίξει κανάλι.

Να σου θυμίσω τι έλεγε ο Γιαννάκης στις κάμερες της NOVA την 1η Ιουνίου του 2017: «Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη ο οποίος βγαίνει μετά τις άδειες για τα τηλεοπτικά και λέει “είμαι λαγός”. Ο οποίος έχει γεμίσει την Ελλάδα με δηλώσεις ότι θα δώσει 25 εκατ. ευρώ για το MEGA και σήμερα δίνει μια τιμή 11 εκατ. ευρώ, όταν οι άλλοι δυο υποψήφιοι έδωσαν ο ένας 22, ο άλλος 21. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω από πού ξεκινάει ο κ. Σαββίδης και πού τελειώνει και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την κυβέρνηση την οποία εμείς καταγγέλλουμε ότι έχει συμμετοχή στο ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να το έχει καθαρίσει το ποδόσφαιρο η κυβέρνηση και δεν έχει κάνει τίποτα, παρά μόνο λόγια. Και θα είμαστε απέναντι σε αυτό το σύστημα. Αυτό που έκανε ο κ. Σαββίδης λέγεται ύβρις».

Ότι ξανάπε ο Αλαφούζος πως από τη στιγμή που ο Σαββίδης αποφάσισε ν’ ανοίξει κανάλι, είναι αντίπαλος. Μάλιστα. Και τώρα που ετοιμάζεται για ένα τεράστιο media group, τι είναι για τον Γιαννάκη ο Ιβάν; Φίλος και αδερφός; Δεν νομίζω.

Οι φραγκάτοι, μάστορα, συμμαχούνε όταν είναι να τα κονομήσουνε. Έτσι κάνανε και ο Ιβάν με τον Αλαφούζο στο ποδόσφαιρο. Άπαξ κι ένας κάνει το κάτι παραπάνω και μπαίνει στα χωράφια του άλλου, υπάρχει μπέρδεμα.

Να σ’ το πω αλλιώς. Κάθε μεγάλη εταιρεία προϋπολογίζει ένα ποσό να το δώσει στα κανάλια. Δύο φορές τον χρόνο. Μια μεγάλη κινητή τηλεφωνία, σου λέω εγώ. Και λέει, για το πρώτο εξάμηνο, μπορούμε να διαθέσουμε δύο μιλιόνια. Πόσα κανάλια είναι τα πρωτοκλασάτα; Κάνουνε μια διαίρεση και τα μοιράζουνε.

Και εκεί που θα παίρνανε τα κανάλια από μια διακοσάρα, τώρα η πίτα πρέπει να μοιραστεί και στο ένα παραπάνω. Που πάει να πει, λιγότερα έσοδα για τον Αλαφούζο, τον Μαρινάκη και τους άλλους. Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Έτσι θα το αφήσουνε; Θα δείξει. Εδώ είμαστε.

Πάμε παρακάτω στα ποδοσφαιρικά. Μια χαρά τα κατάφερε ο Ιβάν με τους Τούρκους. Χίλια μύρια του σούρανε οι Μπεσικτιανοί, ότι είναι προβοκάτορας, φανατικός και άλλες τέτοιες παπαριές, αλλά ο Ιβάν το πήγε καλά το έργο. Στο δόξα πατρί με τον Τζόλη, και άφεριμ.

Και μετά, οι Τουρκαλάδες απείλησαν να πάνε στην UEFA, ότι ο Ιταλός διαιτητής, ο Ντοβέρι, τα «πήρε». Ν’ ανοιχτούνε οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, λένε. Παπάρια μάντολες. Τον ήπιανε και βάλανε την ουρά στα σκέλια. Όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε περήφανη για τη μαγκιά του ΠΑΟΚ. Κι οι Τούρκοι, ας λένε ό,τι γουστάρουνε. Εδώ λένε ότι το μισό Αιγαίο είναι δικό τους, ρε, και θα κωλώσουνε να πούνε ότι ο διαιτητής τα παντελόνιασε; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Πάμε παρακάτω. Ο Ιβάν κληρώθηκε με την Μπενφίκα. Πάνω από μια κατοστάρα μιλιόνια έριξε στην αγορά η Μπενφίκα (119 για την ακρίβεια) για να πάρει πέντε παιχταράδες. Τα μισά ξόδεψε ο ΠΑΟΚ σε δέκα χρόνια. Πήρε Έβερτον, Πεντρίνιο, Βάλντσμιτ, Ζιλμπέρτο και τελευταία μεταγραφή είναι ο θαυματουργός Ουρουγουανός Ντάργουϊν Νούνιες από την Αλμέρια.

Κι ο Ιβάν θα κάνει μεταγραφές. Αυτό μαθαίνω εγώ. Θα ρίξει χρήμα στην αγορά για να φέρει δυο παικταράδες, του κουτιού, ενδεκαδάτους. Μπορεί και τρεις, γιατί τόσους ζητάει ο Φερέιρα. Και καλά θα κάνει, δηλαδή. Ένα ματς είναι αυτό, δεν είναι δύο. Το παίζεις στην Τούμπα, το κερδάς, που έλεγε κι ο γίγαντας Παχατουρίδης στον Ολυμπιακό και προχωράς.

Άπαξ κι ήτανε δύο ματς, άλλαζε το έργο. Εκεί, θα την έπαιρνε την πρόκριση η Μπενφίκα. Τώρα, όμως, είναι ένα. Τσακ-μπαμ η δουλειά.  Το παίρνεις το ματσάκι, πας για σοβαρά πράγματα.

Και μην ακούω παπαριές ότι τον Σαββίδη τον συμφέρει ν’ αποκλειστεί, γιατί θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League. Άλλο είναι το Europa League, άλλο το Champions League. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ο Σαββίδης θέλει να το παίξει πρώτη μούρη στο καβούρι, ρε, ποιο Europa League και μαντολάτα.

Να σ’ το τελειώσω. Ο Ιβάν δεν σκοπεύει να την ξαναπατήσει κι εφέτος με τους μανατζαραίους, που του πουλάγανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Χρόνια ολόκληρα ήταν στο ποδόσφαιρο στη Ρωσία, το ξέρει το έργο. Γι’ αυτό και Γιωργάκης, τέλος. Δεν πρόκειται να ξανακάνει μεταγραφές, επειδή βλέπει highlights στο ίντερνετ.

Ο Φερέιρα μαθητής του Ζόρζε Ζεσούς

Ένα ματς είναι αυτό, το ξεπετάς και περνάς στα play off του Champions League. Ξέρεις πόσα μπορούν να γίνουν σ’ ένα ματς; Και γιατί στο λέω αυτό; Διότι τον ΠΑΟΚ τον έχουνε ξεγραμμένο, ότι επειδή οι Λουζιτανοί έριξαν χοντρό χρήμα στην αγορά, τον έχουνε για την πλάκα τους τον ΠΑΟΚ. Εγώ ένα θα σου πω. Ο Φερέιρα, όπως και όλοι οι προπονητές της γενιάς του, είναι όλοι μαθητές του Ζόρζε Ζεσούς. Αυτός είναι μεγαλύτερο κεφάλι κι από τον Μουρίνιο, αλλά και φοβερά άτυχος. Κουβαλάει και την κατάρα του Μπέλα Γκούντμαν η Μπενφίκα, θα γράψουμε κομμάτι μόνο γι αυτό. Ξαναγύρισε φέτος στην Μπενφίκα, αφού τα πήρε όλα με τη Φλαμένγκο στη Βραζιλία. Ο Αμπέλ Φερέιρα ξέρει πολύ καλά πώς το πάει το ματς ο Χεσούς. Όλοι το ξέρουνε. Γι’ αυτό σου λέω ότι δεν είναι χαμένος από χέρι ο ΠΑΟΚ. Μεγάλη υπόθεση να ξέρεις πώς παίζει ο αντίπαλος, να έχεις παρακολουθήσει μαθήματά του.

Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει, όταν φύγει ο Φερέιρα

 

Για να μην έχουνε αυταπάτες οι ΠΑΟΚτζήδες. Ο Βιεϊρίνια θα γυρίσει στον ΠΑΟΚ αν φύγει ο Φερέιρα. Μπορεί του χρόνου, μπορεί του παραχρόνου. Και μην ακούτε ότι δεν τα βρήκανε στα λεφτά. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Ο Βιεϊρίνια ήθελε να το παίζει και παίκτης και προπονητής, ο Φερέιρα τα πήρε στο κρανίο, σχόλασε ο γάμος, δεν βαράνε τα όργανα. Και μόλις βγήκε το διαζύγιο, το Σαββιδοτεχνείο σταμάτησε να γράφει για τον μεγάλο αρχηγό, τον Άντε, που έδωσε προσωπικότητα στον ΠΑΟΚ και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές. Ο Πορτογάλος θα γυρίσει ως σωτήρας στον ΠΑΟΚ, αν φύγει ο συμπατριώτης του, με τον οποίο δεν λένε ούτε «καλημέρα». Παίζει, δηλαδή, να έχει διαγράψει ο ένας το τηλέφωνο του άλλου στο κινητό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα