Νικολαίδης: «Από πού κι ως πού ο Μάνταλος μπορεί να φταίει;»

Πλάτη στον Πέτρο Μάνταλο έβαλε ο  Ντέμη Νικολαΐδης.

Ο παλαίμαχος άσος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης, με αφορμή τη δήλωση του Μάνταλου, σχολίασε όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί ένα παίκτης να φταίει για όλα, έκανε λόγο για ανθρώπους που δεν έχουν αναλάβει ευθύνες, αφήνοντας μόνους και απροστάτευτους τους παίκτες και κατέληξε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή η ΑΕΚ να αρχίσει να λειτουργεί σαν μια σύγχρονη επαγγελματική ομάδα.

«Είναι όλο λάθος… Έχουμε πείσει έναν ποδοσφαιριστή ότι φταίει αυτός για τα αποτελέσματα μιας ομάδας. Μια ομάδα που έχει αλλάξει τρεις προπονητές μέσα σε μια σεζόν, δεν προστατεύεται από κανέναν και εννοώ το κλίμα που δημιουργείται. Το πρώτο που κάνουμε είναι να φύγουν ευθύνες από πάνω μας και να πάνε στους παίκτες. Εδώ και χρόνια αυτό γίνεται στην ΑΕΚ. Από πού κι ως πού ο Μάνταλος μπορεί να φταίει… Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν μπορεί να φταίει ένας παίκτης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατάστασης που υπάρχει στην ΑΕΚ. Βγήκε ένας ποδοσφαιριστής να αναλάβει την ευθύνη, δεν βγήκε κανείς να πει ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Βγήκε η ΑΕΚ, με ανάρτηση, τώρα το θυμήθηκα. Αλλά τον τελευταίο που περιμένεις να πει «φταίω εγώ, είναι ένας ποδοσφαιριστής», ανέφερε ο Ντέμης και συνέχισε, λέγοντας:

«Το πρόβλημα δεν είναι τώρα… Μην πω πως ξεκινάει χρόνια πριν… Δεν έχουμε υπομονή σε κανέναν προπονητή, θα διώξουμε παίκτες, όλοι αλλάζουν στην ΑΕΚ, δεν υπάρχει διαχείριση κρίσεων… Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει. Να αντιμετωπιστεί ως μια επαγγελματική σύγχρονη ομάδα…», ήταν τα λόγια του Νικολαΐδη, ο οποίος στην αρχή της συζήτησης, που είχε στην εκπομπή του στη Nova για τον χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, είχε αναφέρει:

«Δεν γίνεται να αποδοκιμάζεις και να φταίνε οι παίκτες. Για ένα πράγμα έχεις απαίτηση από αυτούς, να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο, για τίποτα άλλο. Φέτος δεν έχουμε δει παίκτη να μην τα δίνει όλα στην ΑΕΚ. Δεν έχω δει αδιάφορο παίκτη. Το πιο εύκολο και αυτό γίνεται στην ΑΕΚ, είναι ότι δίνουμε τους παίκτες στον κόσμο… Δεν τους προστατεύουμε. Να ακούω οπαδούς να βρίζουν εν χορώ παίκτη; Απαράδεκτο. Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που αγαπούσε τους παίκτες. Υπήρχε τρομερό δέσιμο οπαδών και παικτών. Ο κόσμος πέφτει στην παγίδα, γιατί αυτόν βλέπει να παίζει. Το τι ταλέντο κουβαλάει ο κάθε ένας παίκτης είναι δουλειά του σκαόυτερ της ομάδας. Το ποιος θα έρθει να παίξει στην ομάδα, είναι δουλειά αυτών που τον επέλεξαν. Τον αν παίζει στην ενδεκάδα είναι δουλειά του προπονητή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα