Νίκος Παππάς: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ μικρός για να “αποστρατευτεί”»

«Ο Αλέξης έχει ιδιαίτερη ξεχωριστή συμβολή στην πορεία του χώρου μας» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, ο Νίκος Παππάς εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στη φωτιά που μαίνεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα στη Ρόδο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την απουσία υποστήριξης της Πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας.

«Στη Ρόδο υπάρχει τεράστα καταστροφή και πρέπει να σκύψουμε πάνω από το φαινόμενο, γιατί έχουμε πολλά περισσότερα στρέμματα να καίγονται τα τελευταία χρόνια. Το ζήτημα είναι ότι έχει αλλάξει η προσέγγιση και αφήνεται η φωτιά να τελειώσει το έργο της και απλώς εκκενώνουμε», δήλωσε. Όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο ίδιος τόνισε ως προτεραιότητες την ενίσχυση της Πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, καθώς και την αλλαγή της φιλοσοφίας προσέγγισης.

«Ζητάμε εξηγήσεις κι από εκεί θα κρίνουμε εάν θα ζητήσουμε να μείνει στη θέση του ή όχι ο Βασίλης Κικίλιας»

«Η επέμβαση περιορίζεται στα εναέρια μέσα. Αυτα καθυστερούν να έρθουν, γιατί δεν είναι άφθονα και παρεμβαίνουν όταν η φωτιά έχει πάρει κάποια έκταση», δήλωσε. Ακόμη, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές ευθύνες για τις πυρκαγιές. «Δεν πρέπει να αναληφθεί στοιχειωδώς μία πολιτική ευθύνη; Ζητάμε εξηγήσεις κι από εκεί θα κρίνουμε εάν θα ζητήσουμε να μείνει στη θέση του ή όχι ο Βασίλης Κικίλιας», ανέφερε.

Με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου να έχουν προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «ΒΗΜΑ» δίνει προβάδισμα στην Έφη Αχτσιόγλου, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς. Όπως ανέφερε ο ίδιος, είθισται οι δημοσκοπήσεις των εσωκομματικών εκλογών να έχουν αστοχίες.

«Εάν αυτό δεν το αναγνωρίσουμε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος»

Αναφερόμενος στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως το κόμμα έχασε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του, γιατί υπήρξαν δηλώσεις που «θύμισαν μνημονιακές πολιτικές που πλήγωσαν τη μεσαία τάξη, που δεν υπήρχαν στο πρόγραμμά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Χάσαμε τεράστιο κομμάτι της εκλογικής μας δύναμης από ψηφοφόρους μετριοπαθείς, κεντρώους και κεντροαριστερούς. Εάν αυτό δεν το αναγνωρίσουμε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος. Θέλουμε να ασκήσουμε πολιτικές που θα καταστήσουν την πρότασή μας θελκτική στο κομμάτι των ψηφοφόρων που απωλέσαμε».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στην ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα από τους υποψήφιους για την κούρσα διαδοχής. «Νομίζω όλοι οι υποψήφιοι τον ενημερώσαν για την πρόθεσή τους, το ίδιο έκανα κι εγώ. Ο Αλέξης έχει ιδιαίτερη ξεχωριστή συμβολή στην πορεία του χώρου μας. Νομίζω είναι πολύ μικρός για να αποστρατευτεί και να πάει διακοπές, έτσι δεν είναι;», σχολίασε για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα