Νίκος Τόσκας: «Δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα»

Κομματικό χρώμα και στις αποδεσμεύσεις αστυνομικών από «στόχους» επιχείρησε να δώσει με συνέντευξη του στον τ/σ Epsilon ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό του υποτιθέμενου βιασμού που κατήγγειλε μία 25χρονη οδοντίατρος. Όπως είπε ο αν. υπουργός πρόκειται για περιστατικό «το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν διάφοροι πολιτικά», ενώ διευκρίνισε ότι «οι μετακινήσεις των αστυνομικών γίνονται κατόπιν μελέτης, και όχι από άτομα που έχουν πράγματι σοβαρή ανάγκη φύλαξης, όπως για παράδειγμα ο κ. Φλαμπουράρης, κάποιοι δικαστικοί, ηγεσίες κομμάτων και άλλα πρόσωπα».

Ο Νίκος Τόσκας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπάθησε να βγει μπροστά όταν έμαθε ότι το υπουργείο προετοίμαζε την αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών από τις ασφάλειες προσώπων και χώρων, γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσφέρθηκε να αποδεσμευτούν το 20% των αστυνομικών από τη φύλαξη κτιρίων της ΝΔ. «Εμείς κόβουμε πολύ περισσότερα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αν θέλετε τα περισσότερα άτομα που κόβουμε είναι από τον χώρο τον κυβερνητικό που έχει και τα λιγότερα άτομα για την προστασία του. Παρόλα αυτά, για να μην υπάρξουν διάφορες αιτιάσεις, εμείς κάναμε τις περισσότερες περικοπές από εκεί και προχωρήσαμε και σε άλλους χώρους», δήλωσε ο αν. υπουργός.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι επί χρόνια συσσωρεύονταν αστυνομικοί στις ασφάλειες προσώπων και χώρων, κάτι που η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει από πέρσι, που αποδεσμεύτηκαν οι πρώτοι 450 και τώρα άλλοι 800 συνολικά.

«Να υπάρχει προσοχή και να ρωτάνε»

Για την υπόθεση του δήθεν βιασμού ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι «κάνουν κακό στη χώρα αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρο κομματικό ή δημοσιογραφικό όφελος και δεν υπολογίζουν τις συνέπειες στην πράξη… Πρέπει να υπάρχει προσοχή και να ρωτάνε».

Τέλος, για την εγκληματικότητα ο κ. Τόσκας είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως δεν έχει αυξηθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές προβληματικές περιοχές, στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση των οποίων στοχεύει και η αποδέσμευση των 800 αστυνομικών, που θα διατεθούν σε περιπολίες.

Διαβάστε επίσης