Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Τουρκία έχει κάθε λόγο να τα βρει με την Ελλάδα»

Η ίδια σε τηλεοπτική της εμφάνιση τόνισε ωστόσο ότι είναι "νωρίς ακόμα να ξέρουμε αν θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε"

«Παράθυρο ευκαιρίας» χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γεραπετρίτη και Φιντάν, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η ίδια τόνισε ωστόσο ότι είναι νωρίς ακόμα να ξέρουμε αν θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

«Η ατυχία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι πως όταν είχαμε ισχυρούς ηγέτες στην Τουρκία, είχαμε αδύναμους στην Ελλάδα και το αντίθετο. Αυτό ήταν από τους λόγους που δεν μπορέσαμε να λύσουμε τα προβλήματα μας», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν ισχύει υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πώς αν του δοθεί η ευκαιρία δεν θα την χάσει.

Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι οι συγκυρίες αυτή τη χρονική στιγμή βοηθούν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος, αρκεί η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν διαβατήριο για τη Δύση.

«Απέχουμε πολύ από συμφωνία», είπε επίσης η κ. Μπακογιάννη αναφέροντας πως οι δύο χώρες «θέλουν χρόνο για να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Μπορεί να διαφωνήσουμε αλλά να μη φτάσουμε σε σημείο έντασης».

Τόνισε πώς ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα και ότι τα προβλήματα της Τουρκίας είναι προς την Ανατολή με τη Συρία, τους Κούρδους, το Ιράν και «έχει πολύ απλωμένο τραχανά στο τραπέζι» για να χρησιμοποιεί στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να τις έχει απέναντι από τα δικά μας σύνορα ενώ ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχει θέμα με την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι όσοι αντιδρούν και ενοχλούνται είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν για τα εμβόλια.

Για τις εξελίξεις στους Σπαρτιάτες είπε πως « αρχηγός του κόμματος είναι ο Κασιδιάρης» και οι «κωλοτούμπες γίνονται για να μη χάσουν την κρατική χρηματοδότηση».

Για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε: «Ο κ. Κασσελάκης έφερε το καινούριο και δημιούργησε τόσο μεγάλο σαματά γιατί είναι τόσο παλιακός ο ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε τέλος ότι ως καινούριο φαινόμενο «χρήζει μελέτης» ενώ δεν εξέφρασε κάποια άποψη σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα να εκλεγεί στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα