Ντούσκος:«Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα μου»

Την  διαδρομή που υποχρεώθηκε να διανύσει μέχρι να στεφθεί χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο περιέγραψε ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος.

«Δυστυχώς το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν έχουμε καμία στήριξη», είπε μεταξύ άλλων ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο.

Μιλώντας στο «The2night Show», ο κορυφαίος Έλληνας κωπηλάτης αποκάλυψε την αυστηρή διατροφή που έπρεπε να κάνει για να μπορέσει να λάβει μέρος σε αγώνες.

«Εγώ έτρωγα παγάκια, όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία. Από το 2016 για να πιάσω τα κιλά και να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια για να είμαι στα κιλά που πρέπει. Αν είσαι παραπάνω στα γραμμάρια για παράδειγμα, κόβεσαι. Ήμουν στο Ρίο τότε και πιο μικρός. Δεν έτρωγα πάρα πολλά… τρία – τέσσερα την ημέρα. Ούτε νερό μπορείς να πιεις εκείνη την περίοδο γιατί αυξάνει τα γραμμάρια, οπότε το κάνεις για να ξεδιψάσεις και λίγο», είπε ο Στέφανος Ντούσκος.

«Δυστυχώς το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν έχουμε καμία στήριξη. Ό,τι προσπαθεί κι η ομοσπονδία με χορηγούς γιατί είναι πανάκριβος κι ο εξοπλισμός. Μπορεί να κοστίζουν από είκοσι μέχρι και σαράντα χιλιάδες τα σκάφη», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα