Ο Άρειος Πάγος αποδέχθηκε απόφαση των αγγλικών δικαστηρίων

Ο Άρειος Πάγος έλαβε απόφαση, η οποία αφορά την εκτελεστότητα αποφάσεων ευρωπαϊκών δικαστηρίων στην Ελλάδα, δικαιώνοντας τον ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και κήρυξε αμετάκλητα εκτελεστή στην Ελλάδα την από 22.07.2014 Διαταγή του Αγγλικού δικαστηρίου σε βάρος της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου. Το Αγγλικό δικαστήριο είχε επιδικάσει συνολικό ποσό 116.290,86 Λιρών Αγγλίας υπέρ του Σάμπυ Μιωνή ως αποζημίωση και δικαστικά έξοδα για το συκοφαντικό και δυσφημιστικό εναντίον του άρθρο της Γιάννας Παπαδάκου με τίτλο «Πώς έμαθα για τα $500 εκατ.» το οποίο δημοσιεύθηκε την 09.12.2012 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα».

Σημειώνεται ότι ενώ η εφημερίδα είχε ζητήσει συγνώμη από τον κ. Μιωνή για το ανακριβές άρθρο και μάλιστα την 21.09.2013 είχε δημοσιεύσει το δισέλιδο άρθρο αποκατάστασης της αλήθειας για το πρόσωπό του, με τίτλο «Η αλήθεια για τον Σάμπυ Μιωνή», η κ. Παπαδάκου που υπέγραφε το αρχικό δυσφημιστικό άρθρο είχε αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα συκοφαντικά έγραψε κατά του κ. Μιωνή.

Με βάση την απόφαση μπορεί ο επιχειρηματίας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του σε ποσοστό 129.258 ευρώ, όπως ορίζεται από το αγγλικό δικαστήριο. Ανάλογη απόφαση στα αγγλικά δικαστήρια έχει κερδίσει ο κ. Μιωνής και κατά καθημερινής πολιτικής εφημερίδας.

 

Διαβάστε επίσης