Ο Bούτσης «άδειασε» Τσίπρα για τους… «πολιτικούς απατεώνες»

Ο σοφός Νέστορας της Αριστεράς «άδειασε» τον Αλέξη Τσίπρα για τους… «πολιτικούς απατεώνες». Αν δεν καταλάβατε μιλάμε για τον Νίκο Βούτση.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής φροντίζει να λειτουργεί εκτονωτικά, αλλά και συνθετικά όταν πρόκειται για το εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο κάνει και αναφορικά με τη συζήτηση αν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει «πολιτικούς απατεώνες» τους πολιτικούς της αντιπάλους -θέμα που προκάλεσε την σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Μιλώντας, λοιπόν, στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής δεν υιοθετεί πλήρως τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας», αλλά ταυτοχρόνως τον δικαιολογεί λέγοντας ότι η στάση της ΝΔ έχει «ισχυρή δόση εξαπάτησης».

«Αποτέλεσμα εκείνου του τακτικισμού είναι ότι στην πολιτική της, πέραν του νεοφιλελεύθερου πυρήνα που είναι και το βασικό επίδικο της δικής μας αντιπολιτευτικής γραμμής, να υπάρχει και μια ισχυρή δόση εξαπάτησης, το οποίο πέραν των Πρεσπών και του προϋπολογισμού σε σχέση με την επιδημία και σε σχέση με δεδομένα που άπτονται του κρίσιμου τομέα της υγείας και σε σχέση με την απόσταση από την αλήθεια, όπως λέμε, για την ελληνοτουρκική κρίση, είναι σημάδι στην πολιτική της», επισήμανε ο Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας με νόημα: «Βεβαίως δεν συμποσούνται, δεν συμπυκνώνεται η όλη αντιπαράθεσή μας σε αυτό το επίδικο, δηλαδή ότι είναι πολιτικοί απατεώνες.

Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, μετά και από προετοιμασία που ο ίδιος είχε δρομολογήσει, ήταν πάρα πολύ σαφής ότι η σύγκρουση είναι ιδεολογικοπολιτική, επί του συνόλου των δυο στρατηγικών, στο επίκεντρο είναι το κοινωνικό ζήτημα και τα ζητήματα της επιδημίας και της κρίσης και, βεβαίως, τόνισε και σε αυτά τα ζητήματα που και εγώ ανέφερα, υπάρχει μια ισχυρή δόση πολιτικής εξαπάτησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα