Ο Φίλης αποδέχεται βουλευτή που κινείται στην γραμμή της Τουρκίας!

Από γκάφα σε γκάφα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζουν εγκλωβισμένα στην υπόθεση της Ροδόπης

«Πάμε να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά» είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, τρεις ημέρες μετά τη συντριβή της 21ης Μαΐου ξεκαθαρίζοντας το αυτονόητο ότι ο αγώνας έχει νόημα να δοθεί και ελπίδες να κερδηθεί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιήσει τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και διορθώσει τα λάθη του –τουλάχιστον τα ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Όλοι τότε συμφώνησαν ότι έγιναν πολλά λάθη, με κορυφαίο την δήλωση Κατρούγκαλου για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, κάτι που σήμαινε και περαιτέρω αύξηση του φορολογητέου εισοδήματος. Από τότε έχουν περάσει αρκετές ημέρες, αλλά τα αυτογκόλ αποδεικνύεται δεύτερη φύση για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και για την υπόθεση του Οζγκιούρ Φερχάτ, που σάρωσε στην Ροδόπη ως ο εκλεκτός του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή να δεχθούμε ότι η Κουμουνδούρου μέτρησε τη δημοφιλία και όχι την δράση του οδοντίατρου από τον Ίασμο. Διότι πριν αποφασίσουν να επιλέξουν τον Φερχάτ το πιο λογικό θα ήταν να τον περάσει από κόσκινο, ειδικά όταν υπήρχαν καταγγελίες για τις στενές σχέσεις με τον Τούρκο πρόξενο.

Διότι πολύ πριν καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια τουλάχιστον τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερώσει την Κουμουνδούρου ότι ο εν λόγω υποψήφιος όχι μόνο είχε εξελιχθεί σε ακόλουθο του Τούρκου Πρόξενου, αλλά μιλούσε για τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, κάτι που δεν αναγνωρίζεται από την χώρα μας και αποτελεί την τουρκική προπαγάνδα. Τουναντίον η συνθήκη της Λωζάννης ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει την μειονότητα, ως θρησκευτική και όχι ως εθνική. Ο Φερχάτ σάρωσε στις εκλογές και όπως είναι γνωστό υπήρξαν δύο αποχωρήσεις από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του μουσουλμάνου υποψηφίου, της Ελένης Λαφτσή και του Θανάση Κλογιαντσίδη. Μάλιστα ο τελευταίος σε ανάρτηση του υποστήριξε πως «δεν κερδίσαμε εμείς σύντροφοι στην Ροδόπη, αλλά το τουρκικό προξενείο», υπονοώντας ξεκάθαρη παρέμβαση.

Κι εδώ αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει την κατάσταση, να ελέγξει τις καταγγελίες-εάν ευσταθούν-  προτίμησε να καλύψει τον κ. Φερχάτ, κατηγορώντας τους καταγγέλλοντες ως μετέχοντες σε εσωκομματικά παιχνίδια. Όμως το θέμα δεν έκλεισε, καθώς ο Νίκος Φίλης είπε κάτι που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις ακόμη και μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρείται κι ως ένα αυτογκόλ. Ο πρώην υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή είπε πως είναι αποδεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόσωπο το οποίο μιλά για «τουρκική μειονότητα στην Θράκη».  Βέβαια για να μην αδικούμε τον κ. Φίλη, στην ίδια συζήτηση ανέφερε πως «κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα». Όμως όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα και απάντησε «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;». Στην ίδια συζήτηση ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν τούρκοι οι άνθρωποι, πομάκοι και τσιγγάνοι».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Θανάση Καλογιαντσίδη, πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως έχει δίκιο ο Μητσοτάκης που μιλάει για παρέμβαση άλλης χώρας και καταλήγει ότι «στη Ροδόπη δεν κερδίσαμε εμείς αλλά το τουρκικό προξενείο».

Πέμπτη φάλαγγα

Όμως τα όσα είπε ο κ. Φίλης έβαλαν φωτιά στα τόπια που λέει ο λαός μας και στο παιχνίδι μπήκε και ο γνωστός δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης, ο οποίος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερή Πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Ο κ. Τάτσης που στο παρελθόν ήταν και νομικός σύμβουλος στο ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» ζήτησε την διαγραφή του Νίκου Φίλη: «Μην τσιμπάτε! Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους. Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων. Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάννης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη. Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων. Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια ! Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης».

Νέο αυτογκόλ

Και εάν τα όσα είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θεωρήθηκαν ως το αυτογκόλ της χρονιάς, τα όσα δήλωσε ο Νίκος Φίλης αποτελούν το κερασάκι της τούρτας στην κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι άλλο ένα ακροατήριο, το λεγόμενο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία δικαιολογία για να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκλεγμένοι βουλευτές της Κουμουνδούρου μιλούν για τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη και από την κεντρική διοίκηση δεν νιώθουν την ανάγκη ούτε να τους επιπλήξουν.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η τεραστίων διαστάσεων  γκάφα βολεύει τη Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Κάτι που έκανε σαφές και ο Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε δήλωση του συμπέρανε ότι οι δηλώσεις Φίλη αποτελούν την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως από την γκέλα του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να επωφεληθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις προγραμματικές ομοιότητες του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να μιλήσει για την Ροδόπη φρόντισε να ρίξει το καρφί του: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μιλά για “Πρέσπες στο Αιγαίο”».

Και βέβαια μετά τα όσα καταγγέλλουν τα τοπικά στελέχη στην Ροδόπη δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι ψηφοφόροι θα θυμηθούν ότι δεν ψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες, ότι προσπάθησε να μπλοκάρει με τον Παπαδημούλη την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ενώ εγείρει αντιρρήσεις για την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών. Επίσης  στηλίτευσε τη διαδικασία αναβάθμισης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με ρητορική που έγινε αποδεκτή με διθυραμβικά σχόλια από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα