«Ο Γκαγκάτσης πίσω από τα ασφαλιστικά μέτρα»

Ως μια κίνηση απελπισίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ο Γιώργος Σαρρής, σε συνέντευξή του στο «Novasportfm». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ για πρώτη φορά ονομάτισε τον Βασίλη Γκαγκάτση ως τον ιθύνων νου της συγκεκριμένης υπόθεσης που υπό πολλές προϋποθέσεις μπορεί να θέσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τόσο τους συλλόγους της χώρας όσο και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προσφυγή των ενώσεων Ηρακλείου και Κιλκίς στα δικαστήρια: «Νομίζω πως όλο αυτό που γίνεται είναι μία κίνηση απελπισίας της αντιπολίτευσης γιατί αυτή είναι που κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Θέλει να ρίξει μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση. Αυτοί είναι που τα έβαζαν τόσα χρόνια με κυβερνήσεις για να μην παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά κρίμα να πηγαίνουμε στα πολιτικά δικαστήρια για ένα τόσο γελοίο θέμα. Δεν υπάρχει καμία παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Μπορεί να γίνει μομφή με τον απαιτούμενο αριθμό των ενώσεων κι αυτός είναι ο μόνος δημοκρατικός, νόμιμος τρόπος για να πάμε σε εκλογές».

Για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το χαρτί που έφτασε στην ΕΠΟ από την FIFA: «Έχω ακούσει πολλά για το χαρτί που έχει έρθει από την FIFA μέχρι και για πλαστογράφηση. Χθες μας ήρθε χαρτί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία που μιλά καθαρά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια και αφορά όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης. Είναι γνωστό πως η FIFA δεν δέχεται διορισμένες διοικήσεις. Οι συγκεκριμένοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητούν να ορίσει το Πρωτοδικείο διοίκηση και να διορίσει εκείνους που ήταν με την παράταξη Γκαγκάτση στις προηγούμενες εκλογές».

Για τα ασφαλιστικά μέτρα: «Εγώ πληροφορήθηκα για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί την Παρασκευή το μεσημέρι ενώ βρισκόμουν σε σύσκεψη της UEFA. Θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα θιγούν αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί εκτός UEFA. Κι αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και την Εθνική. Μέχρι στιγμής 45 ενώσεις συμπαρίστανται στην νόμιμη διοίκηση που έχει εκλεχθεί στην ΕΠΟ».

Για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την πρόσληψη της ανιψιάς του: «Καταρχάς, κανείς δεν ξέρει αν είναι ανιψιά μου ή όχι. Όταν ένας πρόεδρος ζητά από το Δ.Σ. να προσλάβει μια ιδιαιτέρα με σύμβαση ενός χρόνου είναι απολύτως νόμιμο. Εγώ σέβομαι όλους τους εργαζόμενους και ποτέ δεν τα έβαλα μαζί τους».

Για τις άδειες των ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού: «Είναι ευχάριστη είδηση πως ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός προσκόμισαν έγγραφα προκειμένου να πάρουν την άδεια. Μακάρι όλες οι ομάδες να πάρουν άδεια γιατί έτσι ανεβαίνει το επίπεδο των ελληνικών ομάδων διεθνώς. Όποια ομάδα πιστεύει πως δεν γίνεται σωστή δουλειά σχετικά με τις αδειοδοτήσεις μπορεί να ανοιχτεί ο φάκελος τους. Πάντως ειλικρινά θέλω όλες τις ομάδες να πάρουν άδεια».

Στις 11 Ιουνίου το δικαστήριο

Δεν πρόκειται να τραβήξει σε μάκρος η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ποδοσφαιρικές ενώσεις του Ηρακλείου Κρήτης και του Κιλκίς, ζητώντας την έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ και τον ταυτόχρονο διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών πήρε την απόφαση να συζητηθεί το θέμα στις 11 Ιουνίου, διότι η ΕΠΟ κάλεσε προς επίκληση τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης την προσεχή αγωνιστική περίοδο, ως θιγόμενους αυτής της ιστορίας. Το σκεπτικό της ομοσπονδίας είναι ότι μία ενδεχόμενη απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης θα φέρει ζημιά και οικονομική καταστροφή στις εν λόγω ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα) υποστηρίζοντας πως η FIFA θα αντιδράσει, αποκλείοντας τους ελληνικούς συλλόγους από τις διοργανώσεις της UEFA.

Ταυτόχρονα, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέστησε σαφές πως διαθέτει πρόσθετη παρέμβαση από 45 Ενώσεις, την ώρα που οι δύο Ενώσεις που προσέφυγαν υποστήριξαν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, ότι η διοίκηση είναι παράνομη και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής που να τις δικαιώνει. Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής.

Υπέρ των δύο Ενώσεων έκανε πρόσθετη παρέμβαση ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, ενώ παρών στο δικαστήριο, αλλά εκτός αίθουσας ήταν και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Διαβάστε επίσης