Ο Κωνσταντίνου «διαψεύδει» το Διαιτητικό Δικαστήριο

Αφαίρεση βαθμών για χρέη σε Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ

Ακόμα πιο κοντά στο «χείλος του γκρεμού» (υποβιβασμό), έφερε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με την οποία, πρέπει να εξοφληθούν τα οφειλόμενα σε Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ, αλλιώς θα εφαρμοστεί -όπως και στην υπόθεση του Βέμερ– η απόφαση αφαίρεσης τριών βαθμών, για κάθε ποδοσφαιριστή. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που προβλέπουν υποβιβασμό μετά από τρεις αφαιρέσεις, η ιστορική ομάδα θα βρεθεί στη Football League.

Ενδεχόμενο το οποίο αποκλείει ο πρόεδρος της «πράσινης» εταιρίας, Βασίλης Κωνσταντίνου. Παρά το γεγονός πως αναγνώρισε -σε δηλώσεις που έκανε- ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Βέμερ… Ακόμα, παρουσιάστηκε σίγουρος για την εξόφληση Λέτο, Τοτσέ. Αλλά και ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο κάνει λάθος, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση ότι πρέπει να γίνει ολοσχερής εξόφληση των οφειλομένων στον Εσιέν. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται πως αρκεί καταβολή των οφειλομένων δόσεων.

Συγκεκριμένα, ο Β. Κωνσταντίνου, ανέφερε: «Για τον Τοτσέ, τον Εσιέν και τον Λέτο χρειάζεται ένα ποσό που είναι βατό και θα το βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος. Η ανακοίνωση λέει πως απαιτείται πλήρης εξόφληση, δεν ισχύει όμως αυτό. Ο Παναθηναϊκός θα βρει αυτά τα λεφτά για να τα δώσει για να μην του βάλουν την ποινή των εννιά βαθμών για να υποβιβαστεί. Αλλά χρειάζεται και λίγος χρόνος. Εμείς θέλουμε να τους εξοφλήσουμε όλους τους πιστωτές. Απλώς θέλουμε χρόνο. Τους λέμε δώστε μας χρόνο για να σας πληρώσουμε. Με τον Βέμερ δεν έχουμε καμία επικοινωνία, μακάρι να είχαμε. Δεν θα τραβήξει στα άκρα η υπόθεση με τον Βέμερ. Η πραγματικότητα είναι ότι ναι μεν υπάρχει μία ποινή για τον Βέμερ που θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός να λύσει αυτό το πρόβλημα που είναι πολύπλοκο. Εάν βάλουμε τα πράγματα όπως τα βάζετε εσείς θα πρέπει να υπερβεί το μισό εκατομμύριο το ποσό. Μόνο ο μεγαλομέτοχος βάζει λεφτά, δεν βάζει κανένας άλλος».

Για την αλλαγή ποινής σε μη αδειοδοτηθείσα ΠΑΕ: «Κυκλοφορούν πληροφορίες που δεν έχουν 100% βάση, συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό. Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε μία συνέντευξη Τύπου για να μπορέσετε κι εσείς να ενημερωθείτε πλήρως για όλα αυτά που συμβαίνουν στον σύλλογο. Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός. Είναι κι άλλες ομάδες που έχουν προβλήματα και ζητούν αλλαγή της ποινής.

Είναι άλλες έξι ομάδες που βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως μπροστάρη για το τηλεοπτικό. Το πότε θα γίνει ΔΣ της Λίγκας δεν το γνωρίζω. Εμείς κάνουμε όλες τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε και ελπίζουμε ότι όλες οι ομάδες θα καταλάβουν πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος που πρέπει να μείνει και χρειάζεται στη Super League όπως και ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος».

Αν θα «σωθεί η παρτίδα»: «Βγάλαμε ανακοίνωση για να καθησυχάσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος που ήρθε εδώ δεν μπήκε στα γραφεία. Ήρθαν, ειρηνικά, δύο άτομα για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό βλέπετε ότι γράφονται διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που υπάρχουν και μπλέκεται η κατάσταση.

Το μόνο που ζητάω εγώ είναι περισσότερη συσπείρωση. Όχι μόνο οικονομική αλλά και ψυχολογική. Αν βρεθεί και σήμερα ο επόμενος μπορεί να έρθει και να αναλάβει ο κύριος Αλαφούζος αυτά που έχει δηλώσει. Μπορεί να έρθει ο ενδιαφερόμενος ανά πάσα στιγμή να πάρει τον Παναθηναϊκό».

 

Διαβάστε επίσης