Ο Μπερλουσκόνι, πάσχει από «χρόνια λευχαιμία» σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο Καβαλιέρε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων γράφει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

Από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία πάσχει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του, από χθες, οπότε και εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Καβαλιέρε «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση», και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Ο ασθενής, προσθέτει το ανακοινωθέν, «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Το ανακοινωθέν υπέγραψαν οι καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι.

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει, προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού και κριτικός τέχνης Βιτόριο Σγκάρμπι δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ελπίζω να ανησυχεί και ο ίδιος ο Σίλβιο, διότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την τελευταία επίθεση που δέχεται, η οποία ονομάζεται λευχαιμία».

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν τα παιδιά του Καβαλιέρε, Μαρίνα και Λουίτζι και ο αδερφός του Πάολο. Αφότου παρέμειναν στο νοσοκομείο για πάνω από δύο ώρες, στη συνέχεια αποχώρησαν. Εκεί βρίσκεται και η σύντροφός του Μάρτα Φασίνα.

louigi_berlusconi

marina_berlusconi
Διαβεβαιώνουν ότι έχει τις αισθήσεις του

«Η κατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σταθερή, η νύχτα πέρασε ήρεμα», δήλωσε το πρωί ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, διαβεβαιώνοντας ότι ο Καβαλιέρε έχει τις αισθήσεις του και μιλάει.

Ο Πάολο Μπαρέλι, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Forza Italia στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες και σημείωσε ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 86χρονου πολιτικού, που βρίσκεται μαζί του στην κλινική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα