bpbg
bpbg

Ο «νεοαυριανισμός» σπέρνει τρόμο στην Κουμουνδούρου

Ξεχάστηκαν μόνο για λίγο στον ΣΥΡΙΖΑ, έπαθαν σοκ με την ανανέωση της θητείας του Στουρνάρα και επιστρέφουν στα εσωκομματικά πάθη

Με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα, οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξέχασαν για λίγες ώρες τον… εμφύλιο που είναι σε εξέλιξη, όπως πρώτη αποκάλυψε η «Α» στην έντυπη έκδοσή της το Σάββατο 9 Μαΐου. Ένας εμφύλιος που έχει να κάνει με την εμφάνιση του νεοαυριανισμού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος της προσωρινής ηρεμίας των αντιμαχομένων ομάδων στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μία ανανέωση, που ναι μεν ανακοινώθηκε σήμερα από τον Στέλιο Πέτσα, αλλά ήταν κοινό μυστικό για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ.

Όπως είναι γνωστό, στον ΣΥΡΙΖΑ… λατρεύουν τον κ. Στουρνάρα. Ακούν το όνομά του και βγάζουν σπυράκια, παθαίνουν αλλεργικά σοκ, ζητούν τη βοήθεια νευρολόγων, διότι τα νεύρα τους γίνονται τσατάλια. Και μόλις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε το όνομα Στουρνάρας, επικράτησε ο κακός χαμός. Κάποιοι έπεσαν λιπόθυμοι, άλλοι αναζητούσαν τα λεξιλόγιο του Γιώργου Κουρή (καθ’ ότι οπαδοί του αυριανισμού) για να μάθουν τις αγαπημένες ύβρεις του Κεφαλλονίτη αείμνηστου εκδότη. Ενώ οι πιστοί (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι στον ΣΥΡΙΖΑ) αναζητούσαν ΣΥΡΙΖΑίους ιερείς για να ξορκίσουν το κακό.

Και η σκληρή πραγματικότητα

Όμως τα δώρα δεν κρατούν πολύ. Άνοιξες το αμπαλάζ, χάρηκες, έβγαλες και μία ανακοίνωση όπου ευθύμησε τον κόσμο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.

Κι αυτή έχει να κάνει με τις εσωκομματικές πληγές, οι οποίες όχι μόνο δεν αμβλύνονται, τουναντίον κακοφορμίζουν. Και μάλιστα με τρόπο που δεν είναι απλά επικίνδυνος, αλλά και αναδύεται κακοσμία.

Ήδη ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμως μέσω του Mega κατονόμασε ως νεοαυριανιστές τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Γιώργο Λακόπουλο, λέγοντας πως τόσο αυτός, όσο και ο πολιτικός χώρος έχουν αναπτύξει αντισώματα και ανοσία στον αυριανισμό και νεοαυριανισμό. Ακολούθησε ο Βαξεβάνης, ο οποίος απάντησε μέσω twitter:

«Όταν σε καλεί στο κανάλι ο Μαρινάκης για να βρίσεις Βαξεβάνη, σε κάνει προπαγανδιστικό video η Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ. και σε προωθεί ο Άδωνης, δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα, αλλά για σχέδιο. Και το σχέδιο και οι αρχιτέκτονες θα λάβουν απάντηση όταν πρέπει».

Πλέον είναι χωρισμένοι σε πολλές ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία τα ιστορικά στελέχη και οι «53» με επικεφαλής τους Σκουρλέτη, Βούτση, Φίλη, Τσακαλώτο, και από την άλλη οι σκληροί προεδρικοί Παππάς, Πολάκης, Τζανακόπουλος. Υπάρχουν και οι λεγόμενοι ΠΑΣΟΚογενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πιστοί στη ιδεολογία του τσοχατζοπουλισμού. Και φυσικά υπάρχουν και οι εκσυγχρονιστές, οι οποίοι μέσω Μπίστη προτρέπουν τους συντρόφους τους να ξεχάσουν την αντιπολίτευση του 2012-2014 και να ασχοληθούν με το σήμερα.

Και στη μέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει. Γιατί να κατασιγάσει τα κομματικά πάθη μάλλον θεωρείται δύσκολο. Ειδικά από τη στιγμή που χρησιμοποιούν πρωτόγνωρους όρους, όπως αυριανισμός. Το χειρότερο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα διάγουν κομματικούς βίους και πορείες παράλληλες. Και όπως είναι φυσικό, δεν τέμνονται πουθενά.

 

Διαβάστε επίσης