Ο Ντέμης αντιγράφει τον Βαρούχα: «Ναι μεν, αλλά…»

Ο Ντέμης Νικολαίδης επιχείρησε να αναλύσει τις φάσεις για τις οποίες έγινε ντόρος στην εμβόλιμη αγωνιστική.

Κι ενώ δεν είχε πρόβλημα να πει τα πράγματα με το όνομά τους για τις επίμαχες φάσεις στην Τρίπολη, συνάντησε πολλές δυσκολίες να εξηγήσει -με τους κανονισμούς- το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ με τον Ατρόμητο…

Θύμισε τον Παναγιώτη Βαρούχα όταν θέλει να πει κάτι, αλλά δεν το λέει και …τετραγωνίζει τον κύκλο για να μην ενοχλήσει ….

Ας απολαύσουμε την προσπάθειά του…

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Ατρόμητος: «Είναι πέναλτι και κόκκινη του Σιντιμπέ, έτσι λέει ο κανονισμός τουλάχιστον».

Για το ακυρωθέν γκολ του Ατρόμητου: «Δεν μπορώ να σχολιάσω για τις γραμμές ποτέ. Όταν υπάρχει η τεχνολογία τι να σχολιάσουμε».

Για το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ: «Στο τελευταίο πέναλτι, υπάρχει κλωτσιά είναι πέναλτι, αλλά το είδα δύο φορές και να το ξαναδούμε, εκεί που πάει να κάνει ο Ζίνι την κεφαλιά υπάρχει χέρι. Το θέμα είναι ότι αν ο παίκτης βρει την μπάλα με το χέρι έστω και καταλάθος, ο κανονισμός λέει ότι αν είσαι επιθετικός και σκοράρεις είναι χέρι. Δεν έχει σημασία αν έχεις πρόθεση ή όχι. Εδώ δεν είμαι σίγουρος αν βρήκε ή όχι. Αν βρήκε και δεν το έδωσε μπορεί να υπέθεσε ο VAR ότι πάει να κάνει ψαράκι και βρήκε καταλάθος η μπάλα στο χέρι του και δεν το έδωσε επειδή δεν είναι επιθετικός και δεν σκόραρε, όπως στην φάση του Καλτσά στην Τρίπολη. Όλες τις φάσεις τις ελέγχει ο VAR. Το θέμα είναι αν βρήκε χέρι τι λέει ο κανονισμός. Εγώ μπορώ να υποθέσω από την κίνηση της μπάλας, μπορώ να υποθέσω ότι βρήκε χέρι, σα να κόβει μπάλα είναι. Το εξέτασαν, πήγαν να παίξει με το κεφάλι και καταλάθος βρήκε το χέρι του».

Για το πέναλτι στον Κώτσιρα: «Είναι πέναλτι, είναι αυτονόητο τι να πως εδώ».

Για το πέναλτι στον Τζούρισιτς: «Εδώ είναι περίεργη η φάση. Τι λέει ο κανονισμός. Είναι έξω από την περιοχή με την μπάλα και πάει να μπει μέσα, τραβάς την φανέλα και διανύει την απόσταση, μπαίνει στην περιοχή και συνεχίζεις να τον πιάνεις από την φανέλα, είναι πέναλτι. Δεν έχει σημασία από που ξεκίνησε το μαρκάρισμα. Υπάρχει ένα πλάνο που δείχνει ότι το αριστερό χέρι τον πιάνει από την μέση, για να το δώσει πέναλτι, μάλλον θεωρεί ότι είναι συνεχόμενο μαρκάρισμα, έτσι υποθέτω εγώ. Το αριστερό χέρι που τον πιάνει είναι μέσα, ο κανονισμός λέει ότι δεν έχει σημασία που ξεκινάει η παράβαση, αν συνεχιστεί και πέσει στην περιοχή είναι πέναλτι».

Για το ακυρωθέν γκολ του Καλτσά: «Η μπάλα βρίσκει στο σώμα του και στη συνέχεια στο χέρι του καταλάθος. Ο κανονισμός λέει πλέον για τον σκόρερ πώς αν βρει έστω και καταλάθος η μπάλα στο χέρι και σκοράρει είναι παράβαση. Υπάρχει το VAR και αυτά που λέμε εμείς εδώ τα ξέρουν καλύτερα από εμάς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα