Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέφερε τα πρώτα πυρηνικά στη Λευκορωσία

«Θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω, αλλά δεν χρειάζεται»

Η Ρωσία μετέφερε τα πρώτα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε «θεωρητικά» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειλούνταν η εδαφική της ακεραιότητα ή ύπαρξη της, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει.

«Τα πυρηνικά όπλα κατασκευάσθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια μας με την ευρύτερη έννοια του όρου και την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, αλλά εμείς… δεν έχουμε τέτοια ανάγκη (να τα χρησιμοποιήσουμε)», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να καταστρέψει τμήματα του κεντρικού Κιέβου αλλά έχει επιλέξει να μην το κάνει για διάφορους λόγους.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε τους λόγους.

Οι επιθέσεις στα παραμεθόρια εδάφη της Ρωσίας ήταν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των δυνάμεων της Μόσχας από άλλα μέτωπα, είπε.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε από το ουκρανικό καθεστώς με την υποστήριξη των δυτικών χορηγών τους, το 2014», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι βομβαρδισμοί άρχισαν τότε στο Ντονμπάς -αυτό είναι πόλεμος. Αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τις ένοπλες δυνάμεις, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Ντονέτσκ, προκειμένου να σταματήσει αυτή η ένοπλη επιχείρηση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα