Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Γερουλάνος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τη Δευτέρα το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» για μία πόλη Ζωντανή, Λειτουργική, Δίκαιη, Δημιουργική και Συμμετοχική.
Όπως τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος: «Χτίσαμε μαζί ένα πρόγραμμα από τον δρόμο. Κάθε γραμμή του προγράμματός μας, γεννήθηκε στις γειτονιές της Αθήνας.  Από συζητήσεις με εκατοντάδες Αθηναίους. Από επαφές με δεκάδες στελέχη του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν και κάθε μία που βοήθησε στη σύνταξή του. Στη σύνταξη ενός προγράμματος από τους Αθηναίους, με τους Αθηναίους, για τους Αθηναίους».
Και πρόσθεσε: «Στις 26 Μαΐου, για την Αθήνα, ψηφίζουμε Δήμαρχο! Όχι κόμμα ή αρχηγό κόμματος. Αυτά μπορούν να περιμένουν. Εμείς ψηφίζουμε για Δήμαρχο διότι εμείς οι Αθηναίοι δεν μπορούμε πια να περιμένουμε. Η ώρα της Αθήνας είναι τώρα. Η ώρα η δική μας είναι τώρα. Να βάλουμε στο επίκεντρο τον Άνθρωπο. Να βάλουμε πρώτα τον Αθηναίο».
Οι βασικές δεσμεύσεις που ανέλυσε στην ομιλία του ο Παύλος Γερουλάνος είναι οι ακόλουθες:
«Δέσμευση πρώτη: Θα κάνω πάντα το πρώτο βήμα. Δε θα ζητήσω από Αθηναίο τίποτα που δεν θα επιβάλω πρώτα στον δήμο. Και βέβαια θα κάνουμε τα πεζοδρόμια προσβάσιμα και ασφαλή. Αλλά πρώτα θα βγάλω τα εμπόδια που ο δήμος, το δημόσιο και οι ΔΕΚΟ έχουν αφήσει παντού! Και βέβαια θα επιβάλουμε το νόμο για το κάπνισμα. Κάπνισμα τέλος!  Αλλά πρώτα θα σταματήσουμε να καπνίζουμε μέσα στα γραφεία του Δήμου!
Δέσμευση δεύτερη: Βασική μας προτεραιότητα, αλλαγές που δεν κοστίζουν. Για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και γρήγορες νίκες. Δεν κοστίζει τίποτα να οργανώσουμε οριζόντια τον Δήμο.
Να επικοινωνούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους ώστε να απαντάνε συλλογικά και ολοκληρωμένα σε κάθε Δημότη.
Αυτή η οριζόντια οργάνωση είναι ο σύγχρονος τρόπος διοίκησης. Τον γνωρίζω, τον έχω εφαρμόσει. Δεν κοστίζει τίποτα. Αλλά αλλάζει τα δεδομένα. Θα τον εφαρμόσω στον Δήμο. Για να αναβαθμίσουμε 100-150 μικρούς και μεγάλους χώρους στην Αθήνα μέσα σε 12 μήνες!»
Τρίτη δέσμευση: πρώτα επενδύσεις που δημιουργούν πλούτο. Ο Γιώργος Καμίνης αφήνει πίσω του κάτι που ο ίδιος δεν είχε επιλογές. Και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Αφήνει πλεονάσματα στα ταμεία. Μειωμένο χρέος. 90 εκατομμύρια ΕΣΠΑ. Και 55 εκατομμύρια δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Χρήματα που μπορούν να παράγουν πλούτο. Θα τα επενδύσουμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ενεργειακές κοινότητες Θα επενδύσουμε στην ανακύκλωση. Ώστε αυτή η πόλη να αξιοποιεί τα πάντα. Να μην πετάει τίποτα. Να δημιουργηθούν 4 ρεύματα ανακύκλωσης και να υπάρξει ξεχωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, όπως τα υπολείμματα από τροφές. Και τρίτον θα επενδύσουμε σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος. Για να γίνει κέντρο πολιτισμού. Για να φιλοξενεί εδώ κάθε φοιτητή από όλο τον κόσμο που θέλει να κάνει σεμινάρια φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας και πολιτικών επιστημών στον τόπο που γεννήθηκαν.
Δέσμευση τέταρτη: Θα δώσω αξία σε κάθε εργαζόμενο στον Δήμο! Με τα εργαλεία που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του. Και την αναγνώριση που του πρέπει όταν την κάνει καλά. Θέλω τους εργαζόμενους του Δήμου περήφανους! Και όχι απαξιωμένους και υποταγμένους στην απειλή για ιδιωτικοποίηση”.


Ολοκληρώνοντας ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε σε δύο δεσμεύσεις που όπως είπε τον αφορούν προσωπικά.
«Δεσμεύομαι λοιπόν να είμαι πάντα στον δρόμο! Όπως ξεκίνησα την πορεία μου ως υποψήφιος, στις 18 του Οκτώβρη, έτσι να συνεχίσω και ως Δήμαρχος. Γραφείο μου, οι γειτονιές της πόλης
Κάθε εβδομάδα, σε ένα Συμβούλιο Γειτονιάς.
Και δεσμεύομαι τέλος ότι δεν θα ακούσετε ποτέ από το στόμα μου «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα». Θα είμαι δήμαρχος ακτιβιστής. Για να μην κρύβεται κανένας πίσω από θολές αρμοδιότητες. Κάθε πρόβλημα δημότη μου, κάθε πρόβλημα γειτονιάς, θα είναι δική μου ευθύνη. Θα γίνω μπελάς σε όποιον δημόσιο φορέα δεν κάνει τη δουλειά του. Ή σε όποιες δημόσιες υπηρεσίες δεν συνεργάζονται και την πληρώνουμε εμείς.
Και θα στηθώ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι ο Πρωθυπουργός να ακούσει το αίτημα κατοίκων των Εξαρχείων και να συντονίσει όλους τους φορείς ώστε να κυνηγήσουμε το μαύρο χρήμα, να κυνηγήσουμε το οργανωμένο έγκλημα που λυμαίνεται την γειτονιά τους”.

Διαβάστε επίσης