Οι μισοί ΣΥΡΙΖΑίοι δεν θέλουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την αντιπολίτευση που ασκεί ο πρόεδρος του κόμματος, που βλέπουν «τυφλές» κατηγορίες κατά της κυβέρνησης

Ποιος ευθύνεται για την πανδημία του κορωνοϊού; Ο Μητσοτάκης! Ποιος ευθύνεται για τον σεισμό στη Σάμο; Ο Μητσοτάκης! Ποιος ευθύνεται για τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανό»; Ο Μητσοτάκης! Ποιος ευθύνεται που τελείωσε το «Game of Thrones»; Ο Μητσοτάκης! Σε αυτό το μοτίβο κινείται η αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Του Μ.Κ.

Για το μόνο που δεν έχει κατηγορήσει η Κουμουνδούρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι ευθύνεται και για τον πόλεμο Βορείων-Νοτίων στην Αμερική που έλαβε χώρα την τετραετία 1861-1865.

Το οξύμωρο είναι ότι οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται αυτές τις ευθύνες του πρωθυπουργού που του φορτώνει η Κουμουνδούρου και σε όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιάζεται η Ν.Δ. να έχει τεράστια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό να απολαμβάνει πολύ υψηλή δημοφιλία. Το δε εντυπωσιακό είναι ότι με τις κατηγορίες που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για την πανδημία δεν τις συμμερίζονται οι ψηφοφόροι.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό που ξεπερνά το 55% ότι για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται κυρίως η μη τήρηση των μέτρων από μερίδες πολιτών. Δηλαδή, η κοινωνική ευθύνη είναι μεγαλύτερη από τις κυβερνητικές ευθύνες, που σίγουρα είναι μεγάλες. Και το κυριότερο ότι δεν εφάρμοσε τους νόμους και τις αποφάσεις που η ίδια έλαβε.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για την επιβολή του lockdown. Κι όμως, το 68% συμφωνεί με την απόφαση αυτή. Μάλιστα, πλειοψηφικό είναι το ρεύμα και μεταξύ των ψηφοφόρων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Και η μόνη κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση είναι ότι καθυστέρησε να πάρει την απόφαση για καραντίνα. Το 53% θεωρεί ότι έπρεπε να ληφθεί η απόφαση πιο νωρίς. Συνολικά η πλειοψηφία (58%) των πολιτών δηλώνει ικανοποίηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 36,8% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ το ποσοστό ανέρχεται στο 38,8%.

Σκίζουν σε δημοφιλία

Ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών ζήτησε την παραίτηση του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Υγείας και τη συμφωνία όλων των κομμάτων για να αναλάβει υπουργός κοινής αποδοχής προτείνοντας την καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Και η απάντηση των πολιτών είναι να αναδείξουν τον Βασίλη Κικίλια ως τον πλέον δημοφιλή υπουργό της κυβέρνησης. Καταθέτει πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα και ο υπουργός Οικονομικών επιστρέφει στην πρώτη εξάδα των πιο δημοφιλών υπουργών, και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη εποχή, όπου βαθαίνει η ύφεση λόγω οικονομικής κρίσης. Επιτίθεται όλος ο… στόλος της Κουμουνδούρου στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των πιο δημοφιλών υπουργών.

Και βέβαια, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, ουδείς μπορεί να κάνει λόγο ότι είναι επιτυχημένος ο τρόπος που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα θυμήθηκε ότι η ελληνική περιφέρεια έχει και νοσοκομεία. Διότι ως πρωθυπουργός τα επισκεπτόταν με ασφαλές περιβάλλον, όπως το νοσοκομείο Σαντορίνης, όπου είχε διοριστεί διοικητής ένας φίλος του Πολάκη ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη. Οπότε, πολύ λογικό ότι μόλις το 28,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένο γενικά με την αντιπολίτευση που ασκεί η ηγεσία του κόμματος, ενώ μόνο το 50% επιλέγει τον κ. Τσίπρα ως πιο κατάλληλο πρωθυπουργό. Δηλαδή, οι μισοί από αυτούς που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ως κατάλληλο κάποιον άλλο πρωθυπουργό και όχι αυτόν που ψηφίζουν.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του, επιμένει σε τυφλή αντιπαράθεση και σε καταγγελτικό λόγο, λησμονώντας ότι ακόμη οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν τη σημερινή διακυβέρνηση με τα 4,5 χρόνια του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Οπότε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αντέδρασε όταν ο κ. Τσίπρας από τη Λάρισα ζήτησε να αμείβονται με 2.000 ευρώ όλοι οι ιατροί στα νοσοκομεία και να περιληφθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Και η απορία που εξέφρασαν όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι  για ποιον λόγο δεν τα έκανε όλα αυτά όταν ήταν πρωθυπουργός και είχε τους Ξανθό και Πολάκη στο Υγείας (είναι και γιατροί μάλιστα). Κι όποιος πει ότι ήταν περίοδος μνημονίων, όλοι θυμόμαστε ότι τον Αύγουστο του 2018 άπαντες οι ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν στήσει σώου στο Ζάππειο μαζί με το συνεταιράκι τους, τον Καμμένο, για να πανηγυρίσουν την έξοδο από το μνημόνιο. Μάλιστα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε φορέσει και γραβάτα.

Και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενοχλήσει το “κλείσιμο του ματιού” στους αρνητές της μάσκας και της πανδημίας

Ενοχλεί το κλείσιμο του ματιού στους αρνητές της μάσκας και της πανδημίας

Αυτό που περισσότερο ενοχλεί τους λελογισμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φωνάζει για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά κλείνει το μάτι σε αρνητές του κορωνοϊού και αρνητές της προστατευτικής μάσκας, μπας και βγουν στους δρόμους και δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Ακόμη και τις ανακοινώσεις του Βασίλη Κικίλια για το πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί επέκριναν και μίλησαν για επικοινωνιακό σώου, για να τους διαψεύσει λίγες ώρες αργότερα ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Pfizer. Ο Μπουρλά (πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ) ανακοίνωσε ότι ακόμη και από μεθαύριο Δευτέρα μπορεί να αρχίσει να ταξιδεύει το εμβόλιο σε όλο τον πλανήτη για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Το δε εντυπωσιακό είναι ότι, την ώρα που ο Μπουρλά έκανε τις ανακοινώσεις, κύκλοι της Κουμουνδούρου έλεγαν πως «ο υπουργός υγείας παρουσιάζει το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, για ένα εμβόλιο που δεν έχει εγκριθεί και συνεπώς δεν έχει καν κυκλοφορήσει. Προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους και να πείσουν τους πολίτες πως δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε περισσότερο, αφού θα έρθει το εμβόλιο που θα μας σώσει όλους! Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης;». Υποστήριζαν πάντως πως αυτή η τακτική δεν μπορεί να έχει συνέχεια: «Αύριο θα μιλήσουμε πάλι για το εμβόλιο; Οι δικαιολογίες κάποια στιγμή τελειώνουν». Και ήρθε ο Μπουρλά και τους τελείωσε.

Πάντως, ακόμη και για τις δηλώσεις Μπουρλά που γκρέμισε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ευθύνεται ο Μητσοτάκης

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα