Οι ψηφιακές προκλήσεις για την Ελλάδα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της επιστήμης που θα φέρουν αλλαγές στις επιχειρήσεις τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο - Τι είπε ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης στην ψηφιακή συνάντηση του ΟΟΣΑ

Στην ψηφιακή συνάντηση του ΟΟΣΑ με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού συμμετείχε, ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ο  βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

H συζήτηση, την οποία συντόνιζε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, είχε ως βασικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας (STOA). «Αποτελεί πρόκληση για τις επιχειρήσεις στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) που είναι η βασικότερη τεχνολογία αιχμής και αναμένεται να φέρει θεμελιώδεις αλλαγές στις επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Κατσανιώτης τονίζοντας πως τα συστήματα ΤΝ έχουν σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που τα υιοθετούν.

Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΒ, η Ελλάδα είναι στην 23η θέση του σχετικού δείκτη της Ε.Ε. (Government AI Readiness Index).  Μόλις το 3% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αξιοποιούν λύσεις ΤΝ έναντι 45% παγκοσμίως, ενώ η διάχυση της ΤΝ στην Ελλάδα μπορεί να αυξήσει αθροιστικά το ΑΕΠ κατά περίπου  200 δισ. ευρώ σε 15 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα