Ολλανδία: Θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον βρέθηκαν 13 επιβάτες πτήσεων από τη Νότιο Αφρική

Δεκατρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον βρέθηκαν από επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας.

Οι θετικοί στη νέα παραλλαγή είναι μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol.

Όλοι οι επιβάτες προέρχονται από πτήσεις του ολλανδικού αερομεταφορέα KLM από το Γιοχάνεσμπουργκ και έφτασαν στο Άμστερνταμ την Παρασκευή.

Όσοι βγήκαν αρνητικοί κλήθηκαν να απομονωθούν στο σπίτι τους για 5 ημέρες και να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις, ενώ όσοι ήταν transit τούς επετράπη να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ολλανδία έχει θέσει σε ισχύ αυστηρότερους περιορισμούς, εν μέσω ρεκόρ κρουσμάτων Covid και ανησυχιών για την «Omicron ».

Τα μέτρα περιλαμβάνουν πρόωρο κλείσιμο για χώρους φιλοξενίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και περιορισμούς στις κατ’ οίκον συγκεντρώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα