Όλοι στη… βιτρίνα

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να ισχυρίζεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ερχόμενο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται οικονομικές δυσχέρειες στην εταιρεία.

Το ταμείο είναι μείον και, κατά δήλωση του προέδρου του «τριφυλλιού», το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος τη νέα σεζόν θα είναι ακόμα πιο μειωμένο συγκριτικά με πέρυσι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να βρει τρόπους να αυξήσει τα έσοδά της, ώστε να μην υπάρξει θέμα βιωσιμότητας, αφού τα παραδείγματα που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι πολύ πρόσφατα, με πιο χαρακτηριστικό της ΑΕΚ που οδηγείται ολοταχώς για πτώχευση.

Για αυτόν τον λόγο, υπάρχει ειλημμένη απόφαση στον Παναθηναϊκό πως όλοι οι παίκτες πωλούνται με το ανάλογο τίμημα. Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της ομάδας, αλλά για αναμονή προτάσεων που, αφού εξεταστούν, θα αξιολογηθεί κατά πόσο συμφέρει την ΠΑΕ να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Με μια ανάγνωση του ρόστερ, δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ποιοι είναι εκείνοι οι ποδοσφαιριστές που αν πωληθούν θα φέρουν σημαντικά έσοδα στους «πράσινους». Ο Χάρης Μαυρίας έχει κάνει γνωστό το όνομά του στους Ευρωπαίους σκάουτερ εδώ και δύο χρόνια, με «εφόδιο» τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, και δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον γερμανικών ομάδων να μετουσιωθεί και σε επίσημη πρόταση. Αντίστοιχη περίπτωση με του Χάρη Μαυρία είναι και αυτή του Στέφανου Καπίνο, που για αυτόν φημολογείται ότι υπάρχουν προτάσεις από Αγγλία και Ιταλία. Παρ’ όλα αυτά, αν υπήρχε ποντάρισμα για το ποιος ποδοσφαιριστής είναι πιθανότερο να φέρει πρόταση για να αποχωρήσει είναι ο Ορέστης Καρνέζης που εκτός από το ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας της σεζόν που πέρασε, είναι πλέον ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής. Μάλιστα, μπορεί ο Παναθηναϊκός να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να τον πουλήσει με ποσό κάτω των 2 εκατ. ευρώ, αλλά μάνατζερ που γνωρίζουν καταστάσεις στον Παναθηναϊκό, υποστηρίζουν ότι το «deal» μπορεί να γίνει και στο 1-1,5 εκατ. ευρώ καθώς οι ετήσιες αποδοχές του είναι πολύ χαμηλές (περί τις 150.000 ευρώ). Όσο για τους ξένους παίκτες του ρόστερ, το «δωράκι» ενδεχομένως να έρθει από την πλευρά του Αντρέ Πίντο, που μπορεί να απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του αλλά ουκρανικοί σύλλογοι έχουν προσεγγίσει τον Παναθηναϊκό για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό. Τέλος, το καλό όνομα που έχουν στην Πορτογαλία οι Ζέκα και Χαμπίμπ Σο μπορεί να εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που αναγκαστεί να προχωρήσει σε πώληση περισσότερων ποδοσφαιριστών.

 

Φέρνει λεφτά ο Φουρλάνος

Πέρα όμως από τις πιθανότητες, υπάρχει και η πραγματικότητα που λέει ότι ο Σπύρος Φουρλάνος συμφώνησε με την Μπριζ για να συνεχίσει στο Βέλγιο την καριέρα του. Μπορεί μάλιστα ο ποδοσφαιριστής να υπογράψει ως ελεύθερος, αλλά ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 340.000 ευρώ ως τροφεία (100.000 ευρώ άμεσα) του παίκτη, δίνοντας έτσι στην ΠΑΕ μια «μικρή» αλλά ευπρόσδεκτη οικονομική ανάσα.

Π.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα