Πυρ ομαδόν του ΠΑΣΟΚ στον Κασσελάκη και Σια

Από την Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίζονται ότι πιθανότατα δεν του είπαν τίποτα για τα όσα σχεδίαζαν Παππάς-Βαξεβάνης-Πολάκης

Η περίοδος χάριτος έλαβε τέλος σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, από την Χαριλάου Τρικούπη είχαν διαρρεύσει ότι θα αντιμετωπίσουν με πολιτικούς όρους το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως εάν από την Κουμουνδούρου πετάξουν το γάντι, τότε το ΠΑΣΟΚ θα το σηκώσει.

Αφορμή για την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ στάθηκε το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη για ύποπτα νταραβέρια με Κινέζους. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ανδρουλάκης στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισε όλες τις εμπορικές κυρώσεις της Ε.Ε. κατά των Κινέζων, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν υπέρ των Κινέζων.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ σκληρή, καθώς στην επίσημη ανακοίνωση γινόταν λόγος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την ίδια τακτική και ότι ο Κασσελάκης είναι μπροστινός των Τσίπρα-Παππά-Πολάκη-Βαξεβάνη. Μάλιστα συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη αναρωτιούνται εάν ο κ. Κασσελάκης γνώριζε κάτι; Και οι ίδιοι απαντούν: «Προφανώς ξέχασαν να του το πουν, ή απλά τον θεωρούν ως ανύπαρκτο».

Με τικ-τοκ και βιντεάκια

Στο επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα περιλάβει για τα καλά τον Κασσελάκη έχοντας ως κεντρικό σύνθημα ότι «με τικ-τοκ και βιντεάκια δεν πέφτει ο Μητσοτάκης και δίχως εναλλακτική πρόταση», κάτι που ανέφερε και σε ομιλία του στην Κόρινθο ο ίδιος ο Ανδρουλάκης. Ταυτόχρονα η υπόθεση με την εφημερίδα και τον εκδότη θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, ενώ σε κάθε ευκαιρία θα αποκαλούν τον Παππά ως «ο κύριος 13-0», υπενθυμίζοντας σε όλους ότι καταδικάστηκε ομόφωνα και τελεσίδικα από το Ειδικό Δικαστήριο».

Τέλος για τον Κασσελάκη θα αναπαραγάγουν ότι είναι μπροστινός, άσχετος επί των πολιτικών θεμάτων και θα χρησιμοποιούν εκφράσεις είτε από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «οι τοποθετήσεις του Κασσελάκη είναι αέρας κοπανιστός».

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η επίθεση στον Ανδρουλάκη αποφασίστηκε μετά τις πρώτες φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις, όπου το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο κράτησε το ποσοστό του, αλλά το αύξησε κατά μισή μονάδα, όταν όλοι οι «ειδικοί» έλεγαν πως το ΠΑΣΟΚ θα το πάρει η κατηφόρα. Τουναντίον παρά την εκλογή Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη νέα υποχώρηση, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος πραγματοποιεί χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα