Ώστε έτσι, κυρία Ντόρα;

Όλως περιέργως η αδελφή του πρωθυπουργού, μετά από δυόμισι έτη του σίριαλ Novartis, και με βαριές κατηγορίες για Τσίπρα – Παπαγγελόπουλο, εξέφρασε την άποψη να μην ασχοληθεί η Βουλή

Στον αστερισμό της Novartis ζει η χώρα μετά τις καταθέσεις Αβραμόπουλου, Σαμαρά, Βενιζέλου και Αγγελή στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή που, όπως… διαλαλείται αρμοδίως, είναι επτασφράγιστη και περιμένει αύριο Τετάρτη τους εθνοπατέρες να αποφασίσουν για την τύχη της.

Ανεξάρτητα από την τροπή που θα πάρει, αν δηλαδή θα οδηγηθούμε σε σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, αίφνης η κα Ντόρα Μπακογιάννη πρόλαβε το πρωί της Τρίτης από τον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ να προβεί σε μία δήλωση που σηκώνει πολλή κουβέντα.

Tι είπε η κα Ντόρα για την πολύκροτη υπόθεση; Ότι, κατά την προσωπική της άποψη, «σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχει ανάγκη για Εξεταστική  ή Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis».

Αναφερόμενη ειδικά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η κα Ντόρα είπε ότι αρμόδια να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε ο τελευταίος στην υπόθεση είναι η τακτική Δικαιοσύνη. Δικαιολόγησε δε τη θέση της, λέγοντας ότι κατά τη γνώμη της «ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση».

Η κα Ντόρα δεν είναι μία τυχαία κοινοβουλευτικός που της ξέφυγε μία παρόλα σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ. Εκτός από αδελφή του νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού, είναι και ένα στέλεχος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας με πολλά «χιλιόμετρα» στο κοντέρ της και μάλιστα από θέσεις υψηλής πολιτικής ευθύνης.

Υπό αυτό το πρίσμα, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι η υπόθεση Novartis δεν πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή, επειδή ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Ή θα ήταν διακοπές σε νησί χωρίς εφημερίδες και ραδιόφωνα, ή θα της είχαν κόψει το ίντερνετ και δεν… έμαθε ότι ήρθαν στη Βουλή οι υποθέσεις του Π. Πικραμμένου, του Δ. Αβραμόπουλου, του Γ. Κουτρουμάνη, του Γ. Στουρνάρα και του Ανδρέα Λυκουρέντζου που δεν ήταν βουλευτές. Και τότε δεν θυμόμαστε να είχε κάνει αντίστοιχη δήλωση περί μη ενασχόλησης της Βουλής με τα προαναφερόμενα πρότυπα, λόγω μη ύπαρξης ασύλου. Προφανώς η θεία φώτιση της ήρθε σήμερα, ανήμερα της εορτάζουσας… Σοφίας.

Ουδείς αμφισβητεί την ειλικρίνεια πολλών «γαλάζιων» στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, όταν διακηρύσσουν ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση Novartis ως όχημα ρεβανσισμού.

Τίθεται ωστόσο εν αμφιβόλω το πώς θα αποφευχθεί το κουκούλωμα μίας καταγγελλόμενης ως σκευωρία υπόθεσης, αν εισακουστεί η (προσωπική) άποψη της κας Ντόρας. Ακόμη πιο αμφίβολο είναι το πώς θα επέλθει η θεραπεία του κύρους της Θέμιδας που τρώθηκε τόσο βάναυσα από την επίδικη υπόθεση, αν δεν διερευνηθεί από τη Βουλή η πολιτική ευθύνη για τους κ.κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο στο να κρεμαστούν στα μανταλάκια 10 πολιτικοί αντίπαλοί τους.

Τα λέμε αυτά, διότι με την εκπεφρασμένη προσωπική άποψή της η κα Ντόρα δεν εξήγησε:

α) Πώς είναι δυνατόν ο κ. Παπαγγελόπουλος να δηλώνει εκτός Μαξίμου ότι η υπόθεση Novartis «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», χωρίς να το έχει συζητήσει με τον εντός Μαξίμου ευρισκόμενο Αλέξη Τσίπρα;

β) Πώς είναι σίγουρη ότι κάποιος από τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν σε έρευνα της Βουλής δεν πρόκειται να υποδείξει ως υποβολείς της φερόμενης σκευωρίας τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης;

γ) Δεδομένου του εύλογου αιτήματος των 10 πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν να λάμψει η αλήθεια, πώς η έμπειρη αδελφή του πρωθυπουργού πετάει στα σκουπίδια το ενδεχόμενο ύπαρξης πολιτικής ευθύνης Τσίπρα ακόμη κι αν ο τελευταίος δεν εμπλέκεται ενδεχομένως ποινικά στην υπόθεση; Και πώς θα εστοιχειοθετείτο η ποινική ευθύνη, αν το μπαλάκι πάει μόνο στη Δικαιοσύνη, που με κατηγορίες κακουργηματικής μορφής έχει περιθώριο να εκδώσει απόφαση μετά από 20 χρόνια, δηλαδή το 2038(!!!);

δ) Είναι προφανές ότι ο νομικός περίγυρος της κας Ντόρας δεν έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα σε συνταγματικά θέματα. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς όταν το Σύνταγμα αναφέρει ότι αν σε ποινική έρευνα εμπλέκονται ονόματα πολιτικών, τότε μόνο η Βουλή μπορεί να αποφασίσει τη μορφή της έρευνας για να εντοπιστεί ο βαθμός της εμπλοκής. Αν Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος δεν ερευνηθούν από τη Βουλή, ποιος και με ποια δικαιοδοσία θα ερευνήσει την τυχόν εμπλοκή τους και τις τυχόν πολιτικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ;

Όποια απάντηση κι αν έδινε στα παραπάνω ερωτήματα η κα Μπακογιάννη, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι δεν είναι ρεβανσισμός η αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης και της υπόληψης πολιτικών που δέχτηκαν τόνους λάσπης. Κι ούτε λειαίνονται οι άγαρμπες γωνίες της σημερινής τοποθέτησής της με την επίκληση του φερετζέ της προσωπικής άποψης. Όπως προσωπική της άποψη είναι η εκ νέου επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η θέση της αυτή συμπτωματικά συμπίπτει τόσο με τη θέση του ελεγχόμενου πλέον κ. Παπαγγελόπουλου όσο και των κ.κ. Δένδια, Κακλαμάνη και άλλων «καραμανλικών» στελεχών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κα Ντόρα  δεν συνειδητοποίησε ακόμη ότι ο Τσίπρας έχασε εκκωφαντικά τις εκλογές του Ιουλίου και, νομίζοντας ότι βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο του 2015, πιθανόν να οραματίζεται τους τότε «μεγάλους συνασπισμούς» της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Μόνο που τώρα έχουμε φτάσει στο 2019…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΝΔ προτίθεται με δεδομένη την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, και με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ –εξ ου και η περίεργη τοποθέτηση του θιγόμενου Ανδ. Λοβάρδου για μη παραπομπή του Αλ. Τσίπρα–, να λάβει απόφαση τις προσεχείς ημέρες για σύσταση προανακριτικής επιτροπής μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αν ισχύει η παραπάνω πληροφορία, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε μεγαλόψυχο πρωθυπουργό, αφού όλα εκείνα τα εμετικά δημοσιεύματα εις βάρος του και εις βάρος της συζύγου του, που ξεκινούσαν από έρευνες κάποιων Παπαγγελόπουλων, περνούσαν από το κονκλάβιο Καρτερού, Βερναρδάκη, Παππά, Τζανακόπουλου και άλλων θαμώνων του Μαξίμου και σερβίροντο ως Docoumenta σε φιλοσυριζαϊκές εφημερίδες, χωρίς ο Αλέξης Τσίπρας να έχει πάρει μυρωδιά τι γινόταν στα υπόγεια του Μεγάρου…

Οι δέκα όμως θιγόμενοι πολιτικοί από τη σκευωρία της Novartis, πλην της κρίσης των πολιτών στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες, για τον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑίους, δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν την ίδια μεγαλοψυχία που διακρίνει τον πρωθυπουργό και είναι φυσικό να επιζητούν να βρουν το δίκιο τους στα αρμόδια δικαστήρια, όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα