Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η χώρα είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στη Διάσκεψη, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ θα καταβάλλουν κάθε διπλωματική προσπάθεια για να προστατεύσουν την Ουκρανία

Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ερωτηθείς αν συμφωνεί με την εκτίμηση του Μπάιντεν ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει. «Προετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο», είπε ο Κουλέμπα από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Ευγνώμων στον Υπουργό Μπλίνκεν για τα επιπλέον δεδομένα και αξιολογήσεις που μας κοινοποίησε για τα επιθετικά σχέδια της Ρωσίας. Η Ουκρανία σήμερα είναι ακόμη καλύτερα προετοιμασμένη για κάθε περαιτέρω σενάριο. Η ουκρανική και η αμερικανική διπλωματία θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την προστασία της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter ο Κουλέμπα.

Συναντήσεις του Ουκρανού ΥΠΕΞ με τον Μπλίνκεν εν μέσω κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Κουλέμπα πρόκειται να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα για να συντονίσει με τους δυτικούς εταίρους τις προσπάθειες αποτροπής μιας ρωσικής επίθεσης, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Ουκρανίας Interfax.

Θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Άντονι Μπλίνκεν ενώ θα μιλήσει και στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 22-23 Φεβρουαρίου, σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο το ουκρανικό ΥΠΕΞ.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιθυμεί να κλιμακώσει την ένταση με το να μην συμμετέχει στις προγραμματισμένες τριμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες για την ανατολική Ουκρανία σήμερα και πρόσθεσε ότι ανησυχεί για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην εμπόλεμη ζώνη.

«Πιστεύουμε ότι η αποχή της Ρωσίας υποδηλώνει την συνειδητή πρόθεσή της να συνεχίζει να κλιμακώνει την κατάσταση», ανέφερε μια ανακοίνωση της ουκρανικής αντιπροσωπείας από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Οι δυτικές δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία πιθανόν να ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ευρείας κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία έχοντας συγκεντρώσει στα σύνορά της περισσότερους από 100.000 στρατιώτες, κάτι το οποίο διαψεύδει η Μόσχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα