Πάγος “φονιάς” για έναν 77χρονο στα Μελίσια – SOS από το ΕΚΑΒ για τις αχρείαστες μετακινήσεις

Ο άτυχος άνδρας πήγαινε σε φαρμακείο, αλλά έπεσε, χτύπησε το κεφάλι του και λίγο αργότερα υπέκυψε

Φονικός αποδείχτηκε ο πα΄γος για έναν 77χρονο άνδρα στα Μελίσσια, ο οποίος ενώ πήγαινε σε φαρμακείο, γλίστρησε στο ολισθηρό από τον παγετό οδόστρωμα με αποτέλεσμα να πέσει, να χτυπήσει στο κεφάλι και να υποκύψει λίγη ώρα αργότερα.
Σύμφωμα με το ρεπορτάζ  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, στο σημείο του ατυχήματος στην οδό Διός των Μελισσίων έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο ΚΑΤ όπουόμως ο ηλικιωμένος δεν τα κατάφερε και κατέληξε.
Κατά ειρωνία της τύχης λίγη ώρα νωρίτερα από το τραγικό συμβάν το ΕΚΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση-έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, λόγω του αυξημένου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής αλλά και άλλων νομών της χώρας, συνεπεία των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας «Ελπίς».
Ήδη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά.
Οι απαραίτητες μετακινήσεις, σημειώνει το ΕΚΑΒ, πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου – οδοστρώματος. Επισημαίνεται ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ σημαντικό να γίνεται χρήση του 166 για συνδρομή ασθενοφόρου μόνο για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό.
Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία -λόγω των ειδικών συνθηκών- με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (Περιφέρειες και Δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο Υγειονομικό Σχηματισμό.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα