Παίκτης του Ολυμπιακού o 19χρονος Κύπριος Ιωάννης Κωστή

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό. Ο 19χρονος ταλαντούχος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι κινήθηκαν δυναμικά και απέσπασαν την υπογραφή του.

Ο όρος που είχε θέσει η Νέα Σαλαμίνα να παραμείνει στο ρόστερ της ο διεθνής μέσος έγινε αποδεκτός και ως εκ τούτου τη για τη σεζόν 2019-2020 ο Κωστή παραμένει δανεικός στην κυπριακή ομάδα.

Ο Κωστή (παίζεις στις θέσεις 6-8) είναι γεννημένος στις 17 Μαρτίου 2000 και έχει συμβόλαιο στην κυπριακή ομάδα μέχρι το 2022. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 26 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία. Έχει χριστεί διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Κύπρου. Πρόσφατα έπαιξε βασικός και με τους άνδρες απέναντι στη Ρωσία, για τα προκριματικά του Euro 2020, ενώ για την ίδια διοργάνωση με τη Σκωτία αγωνίστηκε για ένα 20λεπτο.

Ο Ολυμπιακός άπλωσε τα μεταγραφικά του “δίχτυα” στη Μεγαλόνησο και άρπαξε έναν ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος στο μέλλον του ενδέχεται να του δώσει αρκετά πράγματα. Τα χρήματα που έδωσαν οι “ερυθρόλευκοι” είναι λίγο περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Στη Νέα Σαλαμίνα υποστήριζαν πως όντως και η ΑΕΚ είχε μιλήσει με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, αλλά πως ο Ολυμπιακός απευθύνθηκε άμεσα στην κυπριακή ομάδα και κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του. Οι δύο ομάδες είχαν ενδιαφερθεί και παλαιότερα για Κύπριο ποδοσφαιριστή, για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, για τον οποίο νικητής στη σχετική “μάχη” είχε βγει εκ νέου ο Ολυμπιακός, άσχετα ότι ο παίκτης δόθηκε δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης, η οποία αργότερα τον αγόρασε κιόλας.

Διαβάστε επίσης