Παλεύει με τις φλόγες και σώζει τα καγκουρό από βέβαιο θάνατο! (φωτό)

Η γυναίκα που αψηφά τη μανία της φύσης και περιθάλπει σπάνια είδη ζώων στην Αυστραλία

Της Βίκυς Καλοφωτιά

Μια συνοδεία οχημάτων κατάφερε για μία ακόμη φορά να ξεφύγει από τον εφιάλτη στον οποίο έχει βυθιστεί εδώ και αρκετούς μήνες το δάσος της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, καθώς και άπειρα χιλιόμετρα από την έκταση που σχηματίζει την χώρα, της οποίας το όνομα προέρχεται από τη λατινική φράση «terra australis incognita» ή αλλιώς «άγνωστη νότια γη».

H Susan Pulis περνάει μέσα από τις φλόγες με το πολύτιμο φορτίο της. Για εκείνη είναι χρυσός. Πέντε κοάλα και δέκα καγκουρό τρέχουν μαζί της για να ζήσουν.

Είναι η γυναίκα που έχει βαλθεί να προσφέρει ανακούφιση περιθάλποντας στο καταφύγιο άγριας φύσης, που η ίδια δημιούργησε, όσα περισσότερα ζώα μπορεί, σώζοντάς τα από τις φλόγες που καταστρέφουν με μανία όλα όσα βρουν στο πέρασμά τους. Ζώα, δέντρα, φυτά, ανθρώπους…

Μαζί με φίλους και βοηθούς οδηγούν κάθε μέρα μέχρι το δάσος που φλέγεται νυχθημερόν, για να μεταφέρουν τα τρομαγμένα ζώα τυλιγμένα μέσα σε κουβέρτες, στο καταφύγιο, όπου προσπαθούν να τα συνεφέρουν, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και σταδιακά να ξεθωριάσουν από τη μνήμη τους οι εικόνες της πύρινης φρίκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των ανελέητων πυρκαγιών, και μάλιστα πολλά είδη εξ αυτών είναι σπάνια και δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη ήπειρο(!).

«Πρόκειται για έναν πρωτοφανή “βιολογικό Αρμαγεδώνα”», προειδοποιεί ο καθηγητής Βοτανολογίας, Kingsley Dixon, και συνεχίζει τονίζοντας πως «ακόμη και τα ζώα που επιβίωσαν, είναι αρκετά χτυπημένα, και δεν είναι διόλου απίθανο να υποκύψουν στα τραύματά τους ή να πεθάνουν από την αφυδάτωση και την πείνα».

Για να προστατεύσουν την άγρια ​​φύση της Αυστραλίας, διασώστες όπως η κυρία Pulis, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συνεισφέρουν στο να γίνει η αρχή για να συμβούν τεράστιες αλλαγές στο τοπίο της χώρας, που εδώ και μήνες «πληγώνεται» από τις πυρκαγιές και την εκδίκηση της φύσης με τη μορφή θλιβερών συνεπειών εκ των υστέρων.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνειδητοποιημένοι ότι δεν μπορούν να σώσουν την άγρια ​​ζωή της Αυστραλίας από μόνοι τους, αλλά το έργο τους ενισχύει την κρίση των επιστημόνων ότι η παρέμβαση θα είναι όλο και εντονότερη, έτσι ώστε να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ ότι η προστασία των ζώων και του πλανήτη γενικότερα δεν γίνεται και δεν επιτρέπεται να αναβληθεί κι άλλο.

Πλέον, αποτελεί τρόπο ζωής για την αξιοθαύμαστη διασώστρια των καγκουρό και των υπολοίπων σπάνιων ζώων της περιοχής, το να ριψοκινδυνεύει την ακεραιότητά της και να μάχεται με τις φλόγες στο δάσος προκειμένου να σώσει έστω και ένα από αυτά(!). Αυτή εκμυστηρεύεται ότι είναι η αποστολή της από το 2017, όταν και ίδρυσε το καταφύγιο άγριας φύσης στο νησί Raymond, μια πόλη λίγο έξω από την ακτή, με σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμένων, εγκαταλελειμμένων και τρομαγμένων πλασμάτων.

Ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι…

Ευτυχώς, γιατί όσο υπάρχουν ακόμη αυτοί που βάζουν το Εμείς πάνω από το Εγώ, πάντα ο πλανήτης θα βρίσκει τον τρόπο να σώζεται.

Όσες φορές κι αν κάψουν τα «σπλάχνα» του…

 

Πηγή φωτό: «The New York Times»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα