Παναθηναϊκός προς ΚΕΔ: «Ορίστε αξιόπιστους διαιτητές στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και στον Μέλο Περέιρα, με αφορμή τα παιχνίδια του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Πρώτον:Ζήτησε να μάθει, εάν στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, λειτούργησε το VAR και εάν έγινε χρήση του στις βασικές επίμαχες φάσεις: Στο σκληρό (και ατιμώρητο πειθαρχικά) μαρκάρισμα του Πέλκα στον Πούγγουρα στο 3ο λεπτό, στη φάση που δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 33’ και στο χέρι του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο γύρισμά του προς τον Πασχαλάκη στη φάση του 85ου λεπτού.

Δεύτερον: Ζήτησε να οριστούν διαιτητές επιπέδου Elite (δηλαδή επιπέδου Champions League) ή τουλάχιστον ρέφερι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και στην κρισιμότητα του επαναληπτικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Θεωρώντας πως τόσο οι ξένοι διαιτητές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όσο και οι Ελβετοί του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ, πολύ χαμηλού επιπέδου.

Σε οτι αφορά το πρώτο «πράσινο» αίτημα, στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως κάτι δεν έχει λειτουργήσει… σωστά στην όλη διαδικασία του Video Assistant Referee, διότι αφενός ο Σέρερ πήρε πολύ γρήγορα τις αποφάσεις του σε συνεννόηση με τους δύο διαιτητές του VAR και τελείωσε σε χρόνο… dt τις τρεις (πολύ δύσκολες) φάσεις, παρότι έχριζαν λεπτομερέστατου ελέγχου και πιθανότητα και δικής του εξέτασης (on field view), στο μόνιτορ που υπάρχει στο κέντρο του γηπέδου.

Επιπλέον, αυτό που έκανε εδώ και μέρες εντύπωση στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι πως για πρώτη φορά στα τόσα παιχνίδια που έχουν γίνει από το περασμένο καλοκαίρι με VAR σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, την ώρα της εξέτασης των δύσκολων φάσεων από το VAR, δεν υπήρχε κανένα απολύτως πλάνο στο control room με τους δύο διαιτητές VAR στο Μαρούσι.

Διαβάστε επίσης